CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elszigetelték a Szigetelőt a tényektől?

2011. június 01. 11:47 - Szerkesztő73

Tekintse meg az alábbi riportot, és utána beszéljünk róla:

A XXI. kerület fideszes vezetése jobban fél a csepeliektől mint a törvénytől. Bár az önkormányzati törvény alapján a városvezetők kötelesek lennének tájékoztatást szolgáltatni a képviselő-testület munkájáról, a csepeli lakosság ítéletétől való rettegés azonban felülírja ezt a jogi normát. Májusban már odajutottak, hogy egyetlen hivatalos fórumon sem adnak tisztességes, részletes információt, arról, mi hangzik el a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban a képviselő-testületi ülésen. Ki, mivel érvel, készül-e a vitára, vagy csak nyomja a gombot, megszólal-e egyáltalán vagy csak felveszi a pénzt?! Helyette, mint a fentiekben közölt összefoglalóban látható, Németh Szilárd beszédhibás magánszámát élvezheti a publikum, sajnos igazán tiszteletre  méltó személyiségek statiszta szerepbe való szorításával.

Újság nincs, a Csepeli Hírmondó szóra sem méltatja a testületi munkát, a hivatalos honlap, a csepel.hu Fidesz-szócsőként legfeljebb egy-két témát említ meg, azt is cenzúrázva, manipulálva,

a hirdetőtáblát nem tudósításra találták ki, a jegyzőkönyvek jó, ha egy hónap múlva elkészülnek. A legutóbbi időkig legalább a Csepp TV Szigetelő című hírműsora adott összefoglalót a testületi munkáról, becsületére legyen mondva, volt amikor több mint egy órában. A fideszes városvezetők azonban nyilván megelégelték, hogy a képernyőn világosan látszott, csak az öt szocialista és egy LMP-s képviselő dolgozik igazán a testületben, a fülkeforradalmi fideszesek a legtöbbször meg sem szólalnak, ájultan lesik Németh Szilárd polgármester vagy Borbély Lénárd alpolgármester szavait. A kamera ezt rideg valóságként tárta a csepeliek elé. Eddig. Május 30-án azonban már látszott az új rend a Szigetelőben is. A rutinos riportereknek és szerkesztőknek véleményünk szerint megtiltották a tisztességes tudósítást. A több órás testületi munkából lett egy alig hat perces zanza, ami fent és itt is megtekinthető.

 Szerencsére Csepelen már van más hírforrás is, így, aki nagyon kereste a híreket, az megtudhatta, hogy hatalmas vita és felháborodás kísérte a csepeli közalapítványok megszüntetését, a gyermekmajális megfosztását az anyagi támogatástól politikai okok miatt, az egészségügyi szolgálat átkeresztelését. A szigetelő csak néhány döntést ismertetett. A fideszes városvezetés további tájékoztatást szűkítő és továbbmanipuláló, cenzúrázó törekvéseit azonban már jelzi, hogy a Szigetelőben a döntésismertetésekkel is baj lesz, hiszen például azt állították, hogy Csepelen a házasságkötés ingyenes marad a törvényességi észrevétel, figyelmeztetés ellenére is, miközben az elfogadott előterjesztésből világosan látszik, hogy szombaton, amikor a legtöbben tartják az esküvőt, bizony fizetni kell a szertartásért a közreműködőknek. Szurkolunk a Csepp TV és a Szigetelő maradék tekintélyének megőrzéséért – ha ezt (és a Csepp TV-t Szigetelőstől együtt) meghagyják a fideszes városvezetők…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr542948278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása