CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendőrségi razzia lesz a hajléktalanok között

2011. augusztus 14. 09:27 - Anzágo

 Miként tegnapi bejegyzésünkben jeleztük, a felfedezett csepeli rablógyilkosságokkal összefüggésben egyetlen kézzel fogható intézkedésre lehet számítani: Orbán Viktor miniszterelnök instrukciói alapján célkeresztbe helyezték a hajléktalanokat. A Magyar Televízió Híradója megerősítette következtetésünket: KATTINTSON IDE

Az MTV közölte: A csepeli erdőben talált négy holttest miatt a miniszterelnök személyesen utasította a belügyminisztert, hogy ellenőrizzék a hontalanokat.

A Híradó információi szerint a rendőrség jövő héten átfogó razziákat tervez a hajléktalanok ellenőrzésére. Úgy tudjuk,

a miniszterelnök a csepeli erdőben talált négy holttest miatt utasította a belügyminisztert, hogy ellenőriztesse a hajléktalanok lakta területeket. A nyomozás jelenlegi állása szerint ugyanis a csepeli ügyben az elkövetők és valószínűleg az áldozatok is hajléktalanok lehettek.

A csütörtökön kiásott holttestek sírgödreit már betemették a rendőrök. A helyszíntől 15-20 méterre két fiatal férfi és egy nő lakik, azt mondják, csak néhány hete élnek itt. Egyikük elmondta: a csepeli erdőben nagyobb biztonságban érezik magukat, mint például a belvárosban, hiszen itt eddig senki sem rabolta ki őket.

"Amióta itt vagyok, három hét alatt nem tűnt el semmim, aránylag nyugodtan tudok pihenni, kivéve, ha a rendőrség zaklat. Amúgy semmiről másról nem tudok" - mondta a Híradónak az arcát nem vállaló, név nélkül nyilatkozó férfi.

Pedig gyilkosságok feltételezett elkövetői közül ketten is itt ebben az erdőben laktak, és a nyomozók azt feltételezik, hogy a négy áldozat is hajléktalan lehetett.

"A társadalomtól egy kicsit eltávolodva a saját normarendszerük alapján élik az életüket. Ha valaki eltűnik a környezetükből, azt nem jelentik be, ha sérelmükre bűncselekményt követnek el, csak legritkább és legvégső esetben fordulnak rendőrséghez" – közölte Csízner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda alezredese.

A szakemberek becslései szerint körülbelül 30 ezer hajléktalan él Magyarországon.

A rendőrség már áprilisban nyomozni kezdett a Csepelen talált négy holttest ügyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója azt mondta: tavasszal elfogtak három férfit, akik kiraboltak két élelmiszerboltot és egy sörözőt, és a vallomásaik alapján sejteni lehetett, hogy gyilkosságokhoz is közük van. A négy holttestet viszont csak most csütörtökön találták meg. Állítólag a banda három másik, most elfogott tagja közül az egyik férfi vádalkut kötött, és megmutatta a sírgödröket. Az ügyben hatan vannak előzetes letartóztatásban.

Forrás: MTV HÍRADÓ

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr13152083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sóhegy049 2011.08.14. 21:20:22

Lesz csövesrazzia? :-) UGYAN!!!

Ma bejártam a helyszínt és az "otthonok" érintetlenül virítanak az erdőben. Semmi nyoma, hogy ott valami "házkutatást" végeztek volna. Nem találtam ott senkit, egy kutya sunnyogott, mire én is ki a "telekről". Majd egy video erejéig azért visszamegyek, addig egy pár vasárnap délutáni kép, eme nemes kerületi kóoszhelyről.
s1081.photobucket.com/albums/j360/Zoli049/Csepeler%20serial%20killer/

Anzágo 2011.08.14. 23:04:37

A Csepel újság szerkesztősége köszönetet mond a tényleg szenzációs fotóidért. Várjuk a videót, amit megérkezése után - a fotóidhoz hasonlóan - szintén külön posztban fogunk majd közölni. Üdv a soros szerkesztőtól: Anzágo
süti beállítások módosítása