CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyurcsány lelövéséről értekezett egy fideszes Budaházyval + A Fidesz visszalő

2011. augusztus 18. 18:43 - Szerkesztő73

 

Mély megdöbbenéssel láttuk azt a világhálóra tegnap felkerült videófelvételt, amelyen Stadler Mária ötödik kerületi fideszes politikus Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök lelövésére buzdította a szélsőjobboldali nézeteiről ismert, terrorcselekményekkel vádolt Budaházy Györgyöt - írta csütörtöki közleményében Mesterházy Attila szocialista pártelnök.

A Magyar Szocialista Párt felszólítja Stadler Máriát, hogy a felvételen elhangzó kijelentései után azonnal távozzon a magyar közéletből, továbbá felszólítjuk Rogán Antalt, a Fidesz ötödik kerületi elnökét, hogy azonnal zárja ki Stadler Máriát a Fideszből.

Az MSZP elvárja az illetékes hatóságok határozott fellépését, az ilyen életellenes cselekményekre való felbujtás esetében szükséges intézkedések mielőbbi megtételét. Ellenkező esetben az MSZP büntető feljelentést tesz - közölte Mesterházy Attila.

A Fidesz szerint következményei lesznek a világhálóra a felkerült videofelvételnek, amelyen Stadler Mária Gyurcsány Ferenc lelövéséről értekezik Budaházy Györggyel. Puskás András, az V. kerületi Fidesz ügyvivő alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja: "természetesen a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik majd".

A Youtube-ra feltöltött felvételen a fideszes politikus azon vitatkozik Budaházy Györggyel, hogy valóban radikálisok-e. A vitában Stadler ezt arra hivatkozva vitatja, hogy ha igazi radikálisok lennének, akkor lelőtték volna a volt szocialista miniszterelnököt; majd vissza is kérdez Budaházytól, hogy "miért nem lőtték még le Gyurcsányt?". Budaházy erre azt feleli a felvétel szerint, hogy "ez nem olyan egyszerű dolog, mi nem vagyunk gyilkosok".

A felvétel az előzetes letartóztatásban lévő Budaházy szerint a Polgárok házában készült; a Magyarok Nyilai támadásai révén elhíresült szélsőséges a Szentkorona Rádió honlapján közölt levelében azt írta: azért látogatta meg Stadler Máriát, hogy kérdőre vonja egy korábbi nézeteltérésük miatt (Stadler még tavaly ősszel egy nyilatkozatában bírálta - többek között ügynöknek nevezte - Budaházyt). "A beszélgetés alatt Stadler rám támadt, hogy mi nem is vagyunk igazi radikálisok, mert ha azok lennénk, már le kellett volna lőnünk Gyurcsányt. Mondhatnám azt is, hogy Gyurcsány megölésére uszított" - olvasható Budaházy levelében. Ezt azonban ő elhárította a levél szerint.

Budaházy a felvétellel ártatlanságát kívánja bizonyítani, hiszen azt írta, ez volt az "egyetlen valódi megnyilvánulása ebben a témában", mégis ő van börtönben.

Puskás András, az V. kerületi Fidesz ügyvivő alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja: "természetesen a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik majd". Mint fogalmaz, "a Jobbik köreiből nyilvánosságra hozott videófelvétel nyilvánvalóan nagy segítséget jelent most a mentelmi jogának felfüggesztése előtt álló Gyurcsány Ferenc számára".

A felvételen szereplő Stadler Mária semmilyen funkciót nem tölt, és soha nem is töltött be sem a pártban, sem Belváros-Lipótváros Önkormányzatában, ellentétben a szocialista Pásztor Tiborral, aki több ciklus óta önkormányzati képviselő és 2010-ben pártja polgármester jelöltje volt a kerületben - folytatja az ügyvivő alelnök, hozzátéve: "Pásztor Tiborra onnan emlékezhetünk, hogy 2006-ban ledíszzsidózta Deutsch Tamást. Bízunk abban, hogy Mesterházy Attila és az MSZP az ő ügyében is megteszi a szükséges lépéseket."

Puskás András kitér arra is, hogy Rogán Antal az elsők között volt, aki nyilvánosan elhatárolódott egy a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Budaházy Györgytől. "Ott is elmondta, hogy Budaházy provokátor. Úgy gondoljuk, hogy aki provokátorokkal áll szóba, az maga is provokáció áldozata lesz" - teszi hozzá, megjegyezve: a Fidesz V. kerületi csoportjának 450 tagja van, akiknek minden mondatáért nem tudnak felelősséget vállalni.

Forrás: Népszabadság

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr403163331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása