CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem tud számolni Borbély Lénárd, a le- és elszámolós alpolgármester?

2011. augusztus 23. 15:14 - Szerkesztő73

Egyes önkormányzati dolgozók javára kell írnom, hogy  - Borbély Lénárdtól, a leszámolásokban és elszámoltatásokban babérra pályázó alpolgármestertől eltérően -    képesek a hibák kijavítására. Legutóbbi „Valami bűzlik Csepelen...” című írásomat valószínűleg elolvasták a hivatalban, mert a 2011. február 25-i képviselő-testületi ülés általam hiányolt valamennyi előterjesztését valaki „feltette” az önkormányzat honlapjára. Azt azonban már nem tette hozzá a hiba kijavítója, hogy korábban miért nem volt rajta. Persze, elegendő lett volna egy „Elnézést, én hibáztam!” tartalmú mondat is. Ha tényleg hibáról volt szó…De nem ezért ragadtam tollat újra.

A legutóbbi Csepeli Hírmondó egyik újságírója – mint ahogy korábban már megírtam –, Borbély Lénárd alpolgármesterrel készített riportot. Emlékezetes: az alpolgármester úr költségvetési gondokról, spórolásról beszélt. Nem hittem neki. Most, utána nézve néhány korábbi megnyilatkozásának, még inkább nem hiszek. A június 30-i képviselő-testületi ülésen – ahol a költségvetésről tárgyaltak, s az egyik képviselő sokallta a 244 fős hivatali létszámot –, a következőket mondta: „…A hivatal létszáma pedig azért növekedett, mert a hivatalba beszervezték a Közterület-felügyeleti Csoportot, aminek a munkája egészen látványos a kerületben.”

Idén, február 25-én hagyta jóvá a képviselő-testület a 2011. évi önkormányzati költségvetést. Ebben a hivatal 2010. évi költségvetési létszámkeretének „várható teljesítése” 213 fővel „szerepelt” A 2011. április 28-i, tavalyi költségvetésről szóló zárszámadásban pedig már csak 203 fővel. Azaz ennyivel fogadta el, „zárta le” a testület a Polgármesteri Hivatal 2010. december 31-i költségvetési létszámkeretét. A közterület-felügyeleti csoport átadás-átvételéről szóló megállapodás-tervezetet egyébként ugyancsak február 25-én tárgyalta testület. Ebben 14 fő közterület-felügyelőről „volt szó”. Akkor számoljunk csak: 203 fő hivatali dolgozó+14 fő közterület-felügyelő, az összesen 217 fő – legalábbis szerintem. Az alpolgármester szerint azonban 203+14=244. Ezek szerint valamelyikünk nem tud számolni. Valószínűleg én, hiszen ő az alpolgármester, aki ráadásul a pénzügyi, költségvetési ügyek felelőse is. Akkor biztosan neki van igaza!

Vissza is megyek a matematika tanáromhoz, hogy Tanár Úr kérem, kezdjük elölről az összeadást. De még várok. Hogy miért? Hátha mégis nekem van igazam. Valaki /talán maga Borbély Lénárd Alpolgármester Úr!/ mégis „feltesz” egy mondatot az önkormányzati honlapra, amelyben elnézést kér. Nem tőlem. A képviselőtársától, akinek a kérdésére – legyünk jóindulatúak – téves választ adott. Még jobban teszi Borbély Lénárd, ha mindjárt a képviselő-testület egészétől , vagy inkább a csepeliektől kér elnézést.

VOX

Forrás: csepel.blog.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr593173712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása