CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kormányellenes tüntetéshullám kezdődik szeptember 29-én

2011. szeptember 28. 11:00 - Anzágo

Holnap, szeptember 29-én  indul a rendőrség által először nem engedélyezett, majd a bíróságtól mégis zöld utat kapott sztrájk- és tüntetéshullám, amelyet szakszervezetek, civil érdekvédők és mozgalmak kezdeményeztek D-day vagyis a partraszállás napja elnevezéssel. Szeptember 29-én, csütörtökön 15 órától Budapesten, a Clark Ádám téren megkezdődik a munkavállalók jogaiért összefogott szakszervezetek akciósorozata. Szeptember 30-án,  pénteken 17.00-18.30 óra között Budapesten a Nagy Imre szobornál, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület (EMD) szervezésében Társadalmi Kerekasztal beszélgetés lesz, független gondolkodók, társadalmi és civil szervezetek vezetőinek részvételével. Ez egy olyan új kezdeményezés zászlóbontása lesz, amelyből a szervezők országos mozgalmat kívánnak felépíteni.

Október elsejére, Budapestre a Kossuth tér - Alkotmány utcába tervezett tüntetést a rendőrség betiltotta, a bíróság viszont engedélyezte. Így semmilyen törvényes akadálya nincs, hogy az eredeti helyszínen a Parlament előtti Kossuth téren, 2011. október 1-én 14.00-16.00 óráig tartják meg a több, mint 70 szakszervezet, civil-és társadalmi szervezet összefogásával létrejött Akcióegység demonstrációját a demokrácia, a szociális biztonság, az emberi- és munkavállalói jogok védelmében! A demonstrációt követően, 16.00-17.00 óra között a tüntetők átvonulnak a Lánchídon a Clark Ádám térre. Október 3-án reggel nyolc órától az ország különböző helyszínén – helyi szervezésben - elkezdődnek a félpályás útlezárások.

 

- A D-DAY honlapja:  www.tartozzkozenk.hu

 - A D-DAY e-mail címe: akcioegyseg2011@gmail.com

- Facebook oldal: D-Day-Akcióegység

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr933262206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása