CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bamba bosszú, gyáva gyűlölködés gombnyomogató bábok asszisztálásával

2011. október 01. 09:45 - Anzágo

Vox véleménye a fideszes szavazógép becstelen, sunyi, szégyenteljes döntéséről.

Miként a blogunk már beszámolt róla, Csepel fideszes többségű önkormányzata a 2011. szeptember 29-i ülésén Borbély Lénárd alpolgármester javaslatára kizárta az MSZP frakció tagjait a képviselő-testület bizottságainak munkájából. (Németh Szilárd polgármester kapcsolódó nyilatkozata itt található, a csepeli szocialisták közleménye pedig itt olvasható).

Cikkírónk, VOX véleménye  szerint a döntés demagóg, képmutató, diszkriminatív és hazug, mert

ilyet  a költségvetés semmilyen helyzete nem indokolhatott. A képviselő-testület fideszes tagjai, egyhangú szavazásukkal, hozzászólás nélkül közreműködtek – a JOBBIK által is támogatott –, a Fidesz bosszúvágyát kielégítő, gyáva, sunyi és példátlan döntésben, gombnyomó bábokként statisztálva egy becstelen, demokráciaellenes kezdeményezéshez.

Az előterjesztő a pénzügyi helyzetre hivatkozik, ami hazugság. A csepeli önkormányzat nem volt és nincs csőd-közelben. Ennél nagyobb hiánnyal is működnek pl. fővárosi kerületi önkormányzatok, közöttük a döntő többség éppen a Fidesz irányításával, s mégsem hoztak ilyen döntéseket. Sőt Tarlós István főpolgármester fontosnak tartotta az ellenzék minden tagjának részvételét a bizottsági munkában. Van olyan kerület is, ahol szintén két bizottság működik, az MSZP képviselőket ott sem zárták a bizottságokból. Miközben a helyi vezetés, például csak az elmúlt egy év alatt milliókat költött felesleges átvilágításokra, vizsgálatokra. Ráadásul a testület Fideszhez tartozó, tisztségviselő pártkatonái csak az MSZP-s képviselők kirúgásával csökkentik a költségeket, miközben gondoskodtak arról, hogy saját maguk és képviselőik eddigi juttatásai ne változzanak. Ezért, újabb tanácsnoki állásokat kreáltak azoknak, akik eddig bizottsági elnökök voltak, nehogy csökkenjen a tiszteletdíjuk. Név szerint is megemlítjük őket: Balogh Ernőből kisebbségi tanácsnokot, Szuhay Erikából fogyatékkal élők tanácsnokát, Zupkó Jánosból infrastrukturális tanácsnokot „csináltak”, természetesen változatlan tiszteletdíjjal.

Az MSZP frakció javaslatot tett a képviselői tiszteletdíjak valódi, mindenkit egyformán érintő, a javasolt összegnél jóval nagyobb megtakarítást eredményező csökkentésre – a javasolt két bizottság helyett csak egy, a törvényben előírt pénzügyi bizottság létrehozására, a tiszteletdíjak további csökkentésére –, a „fideszes szavazógép” tagjai azonban elutasították a javaslatot.

Bízunk benne, hogy az MSZP Csepeli Szervezetének elnöksége és önkormányzati képviselő-csoportja a döntést Magyarország valamennyi közigazgatási, bírósági fórumán megtámadja, és folyamatosan tájékoztatja a csepelieket a csepeli Fidesz szégyenletes döntéséről.

VOX

VOX írása a csepel.blog.hu -n is olvasható
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr373269340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása