CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Vox véleménye: ELÉG VOLT!

2011. november 19. 21:06 - Szerkesztő73

Ismét az IMF-hez kell fordulnunk –, megbukott a kormány gazdaságpolitikája. Sok jele volt a várható bukásnak. Leginkább a gazdaságban. De elindult az ország „újjáépítése” is. Eredmény: „elfogyott az ország hitele”. Az emberek sem tudják már fizetni a felvett hiteleket. Nőtt az ország és mindannyiunk eladósodottsága. Több mint 600 iskola bezárását tervezi a kormányzat, várhatóan 1000 fölött lesz azon falvak száma, ahol megszűnik minden helyi hivatali ügyintézés lehetősége, kórházak százai „kapnak” gyógyítási feladat-ellátási kötelezettség helyett más „funkciókat”, növekednek a vállalkozói adóterhek. Csepelen meg mindent centralizálnak, mert ez az „olcsóbb”, országosan, Budapesten is alkalmazott, „forradalmi”működési modell, s ráadásul „előnye”, hogy az átszervezésekre hivatkozva, könnyebben lehet kirúgni embereket. Zajlik a fülkeforradalom és dúl

a kör-körös gazdasági szabadságharc; a „mindenért az előző kormány, helyben a korábbi polgármester, a hibás”; „a Fidesz felhatalmazást kapott az ország újjáépítésére” imamalom-szerű ismételgetése közben. Ez alatt, szép csendben, egyes fideszes önkormányzatok tovább növelték településük adósságállományát. A Népszava közzétette a 23 budapesti kerület és a 23 megyei jogú város adósságállományának idei alakulását. A cikk szerint, míg tavaly a 46 település összesen 386 milliárd forintos tartozással rendelkezett, idei tartozásuk már elérte a 450 milliárd forintot. Az egy lakosra jutó adósságállomány nagyságában és egy év alatti növelésében a fideszes vezetésű, Fővárosi V. kerület áll az élen. Közel 18 %-kal „emelte” az egy főre számított tartozás mértékét, amely így már meghaladja a fejenkénti 560 ezer forintot.

A fenti számokat megalapozó kutatást a Magyar Progresszív Intézet végezte. Vizsgálatuk – az adósságállomány felmérésén túl az „élhetőség” számtalan területére /az új lakások számára, a bérlakások arányára, a megépített új utak hosszára, a csatornázottságra, az intézmények fejlesztésére, a munkanélküliség arányára, a jóléti, szociális juttatásokra stb./ kiterjesztették. Mindezek alapján a „legélhetőbb” település a szocialista vezetésű XIII. kerület, Angyalföld lett. A fideszes vezetésű Hódmezővásárhely, Sopron, Pécs és a főváros V. kerülete viszont – elsősorban a magas adósságállomány miatt –, a lista végén „kullog”.

Tisztában vagyok azonban azzal, hogy az egyre inkább eladósodó önkormányzatok helyzete is törvényes. A szakemberek szerint valószínűleg a törvényes eladósodási határ alatt vannak, arról nem is beszélve, hogy jelentős vagyonnal rendelkezve még mindig „megengedhetik” maguknak az adósság mértékének további növelését. De az ország már nem engedheti meg. Nemcsak az eladósodás pofátlan növelését, de a mögötte lévő szemléletet sem. Azt, hogy a fülkeforradalmárok mást mondanak a parlamentben, a rendelkezésükre álló, őket készségesen kiszolgáló médiában, otthon pedig „városi kiskirályként” viselkedve, költik az ország lakosai által „megtermelt” milliárdokat, eladósítva ezzel az országot is.

Néhány sorral feljebb azt írtam, hogy „ismét az IMF-hez kell fordulnunk”. Az eltelt másfél évi ámokfutás – fönt és önkormányzati szinten egyaránt –, ide vezetett. Legalább felismerték: nincs tovább. Ettől persze nem lettem és nem leszünk boldogabbak, gazdagabbak. Nekik azonban, akik becsaptak, akik nap, mint nap arcátlanul megpróbálnak félrevezetni minket, illene egy kicsit elgondolkodni. Van min. Nem hiszem, hogy valamikor is megteszik. Igazából nem is érdekel. Az viszont igen, hogy a vesztesek ismét mi leszünk. Ezért éppen ideje együtt „kimondanunk”: elég volt!

vox
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr913396883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énisvoltam 2011.11.20. 07:59:54

Egy őrült soha nem fogja elismerni hogy ő őrült!!!!
süti beállítások módosítása