CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TILTAKOZÁS, TILTAKOZÁS!

2011. december 06. 00:33 - CSú-admin

A tiltakozó akció szervezőinek kérése: Aki a Fasang Árpád Zeneiskola bezárása ellen tenni szeretne valamit, az  nyomjon egy lájkot, az oldalra és ossza meg a képet, akár naponta több alkalommal is, hogy minél több emberhez juthasson a segítségkérésünk el! Köszönjük!

www.facebook.com/mentsukmeg

Az üzenőfalon lehet szervezkedni, egyéb ötleteket, kapcsolatokat bedobni hátha még hatást tudunk gyakorolni az illetékesekre.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr833441539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zenetanár 2011.12.13. 00:43:05

A Zeneiskola bezárása nem igaz. Hamis, és félinformációkkal bombázva a nyilvánosságot, az érintett iskola jelenlegi vezetői, társakat keresnek maguk mellé, akarattal megtévesztve az egyébként jóhiszemű tiltakozókat. A Zeneiskolát, egy nagyszerűen működő zenei intézményhez szeretnék kapcsolni, és szó sincs arról, hogy a zeneiskola megszűnjön. A működési feltételek változnak, mely változások a zenetanárokat, és a növendékeket nem érinti. Sőt, a tandíjat sem.

mesztic 2011.12.13. 01:07:42

@zenetanár: A városvezetőknek beszélni kellene a gyerekekkel, a szüleikkel és a tanárokkal, de nem úgy mint a december 8-i közmeghallgatáson, hanem tisztességesen és nem félrevezetve, átverve, letorkollva őket. Egyszer-egyszer talán még az önkormányzati zeneiskolába is elmehetett volna a jelenlegi polgármester egy-egy utcanév-változtatási akció közben. Remélem, Németh Szilárd Fasang Árpádot és a róla elnevezett 69 éves zeneiskolát békén hagyja!

zenetanár 2011.12.14. 02:19:21

@mesztic: A magyar zeneoktatás alsó-közép, és felső szinten már évek óta messze nem azon a szinten teljesít, melyet évekkel ezelőtt "Kodály Országa" elnevezés takart. Talán mindig önámítás volt, hiszen ha így volna, a klasszikus zenei tevékenység sokkal elismertebb lenne, és pótolhatatlanságunkat nem kellene lépten-nyomon hangoztatnunk. A zenetanárképzés tarthatatlan színvonallal, ömleszti a keserű, és örömtelen, az előadóművészeztet csak iskolai, iskolás szinten művelő, (pedagógiai, pszihológiai, használhatatlan, nem a zenepedagógiát szolgáló képzéssel megtömött) gyenge előadói tudással rendelkező kezdő zenetanárokat. A képzés alatt minden fontosabb az előadóművészetnél, hiszen "ez tanárképző" mérhetetlenül hibás nézet miatt a hangszeres képzés másodrendü, így a gyerekekkel, nem túlzással, sok esetben, rossz muzsikusok foglalkoznak. Nem csoda, hogy a zenetanítás a társadalomnak, így a mindenkori politikai hatalomnak is csak púp a hátán, kidobott penz, hiszen értelmét nemigen látja. Idetartozik, hogy az önmérsékletet nem ismerő szakma, a mérhetetlen középszer, az amúgy sem bő anyagi forrásokat, nemritkán akár büntethetően, elherdálja, elherdálta. Évek óta látszik, hogy ez így nem működik, ezt minden józan szakmabéli tudja, de a kiválóan dolgozó kisebbség eredményei, és az erre való hivatkozás mindig megmenti a többséget is. A csepeli helyzet is e tarthatatlan, sok sebből vérző zeneoktatás, a társadalom érdektelensége, (mely csak ilyenkor mozog egy kicsit) a politikai lobbizás, hatalmi harcok eredménye. Remélhetően az értékes zenét tanulni, és tanítani kívánók érdekében születik döntés.

mesztic 2011.12.14. 10:55:29

@zenetanár: Most olvasom: térzene lesz. Nem politikusok, hanem zenészek, gyerekek zenélnek. Egyébként a tanár úr vagy a tanárnő szakmai érvei figyelemre méltók, érdemes azokat megbeszélni, megvitatni. Másfél év alatt ezt körülbelül százszor lehetett volna megtenni, de nem. Minden fajta egyeztetés nélkül, diktátummal szembesítették a szerenádozókat. Szelíd válasz. A szerenád után nagyon szívesen vitázom szakmai kérdésekről is, mert van miről.

zenetanár 2011.12.15. 23:21:14

@mesztic: Milyenre sikerült a térzene? Sokan voltak? Színvonalas volt a műsor? Végül milyen döntés született? Értesülésem szerint a Kormányhivatal vette át az iskolát. Ez megoldás lesz? Elég lesz a fejpénz? Tanárok fizetése...? Tandíj?
süti beállítások módosítása