CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: bizonyítási eljárás a bűntény helyszínén

2012. január 19. 22:06 - csú

Az RTL Klub Híradójának fenti tudósítása, valamint a HIRADO.HU internetes hírportál beszámolója szerint csütörtökön a helyszínen folytatódott a bírósági bizonyítási eljárás a csepeli kettős gyilkosság ügyében. (A bűnügyet jelenleg  első fokon a Fővárosi Törvényszék tárgyalja - a CSÚ szerkesztőjének megjegyzése

Több mint három éve, 2009. január 7-én a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában megölték Takács József intézményvezetőt és Papp László igazgatóhelyettes  tanárt. A súlyos bűncselekmény elkövetésével Kun Tamást, az iskola gondnokát mint tettest, Deme Gábort, a volt gazdasági igazgatót bűnsegédként vádolják. Az ügyészség szerint elszámolási vita állt a háttérben.

A két vádlottat, az iskola gondnokát és a gazdasági igazgatót a büntetés-végrehajtás kommandósai vitték vissza volt munkahelyükre. A vád szerint a gazdasági vezető sikkasztott az iskola pénzéből, amiért el akarták bocsátani. Az erről tartott megbeszélésre elkísérte a gondnok, aki a tárgyalás végén lelőtte az igazgatót és egy tanárt. A bíróság most - a nyilvánosság kizárásával - az iskolában rekonstruálta a történteket.

Megnézték azt is, hogy ki lehet-e jönni az épületből a tetőn keresztül. Kun Tamás ugyanis arra hivatkozik, hogy a gyilkosságot egy csuklyát viselő, ismeretlen férfi követte el. Deme Gábor védője, Ruttner György szerint a volt gazdasági igazgatót legfeljebb bűnpártolásért lehet felelősségre vonni.

Az iskola volt gondnokát előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolják. A korábbi gazdasági igazgatót ugyanezzel, mint bűnsegédet.

A helyszíni tárgyaláson a bíróság megpróbálta tisztázni a vallomásokban meglévő ellentmondásokat, de vizsgálja azt is, hogy a vádlottak védekezése összhangban van az itt látottakkal. A bíróság a csepeli kettős gyilkosság ügyében várhatóan még  az idén kihirdeti az első fokú ítéletet. (Forrás: HIRADO.HU )és RTL KLUB)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr563591672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása