CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mégsem lesz névváltoztatás a csepeli Kapisztrán János utcában

2012. január 27. 14:00 - csú

Kál Károly, Kapisztrán utcai lakos írása:

Kapisztrán vagy Kapisztrán Szent János utca? Ez volt a tétje a 2012. január 26. –i Önkormányzati Testületi Ülés egyik napirendi pontjánakEz inspirált arra, hogy közel másfél év után elmenjek a nyilvános testületi ülésre. Konkrét oka hogy az esetleges utcanév változás személyesen érint, mivel a Kapisztrán utcában lakom. A magam nevében beszéltem, hangsúlyozva, hogy e mögött nincs és ne is keressen senki

semmilyen szervezett vircsaftot. Élni akartam állampolgári jogommal, hogy szólhassak, hiszen a testület döntése engem és természetesen a Kapisztrán utca összes lakóját érinti. Szólni akartam, s lám meghallgatásra találtam. Borka-Szász Tamás a terület egyéni önkormányzati képviselőjének javaslatára Németh Szilárd Csepel Polgármestere szót adott.
Szóltam. Javasoltam a polgármesternek, ha méltóképpen akar a Testület tisztelegni Nándorfehérvár kiemelkedő másik történelmi személyisége halálának 2012 október 23.-án esedékes 556-dik évfordulója előtt, akkor ne az utca nevét változtassák meg. Még akkor sem ha az amúgy egy kicsit meggondolatlan javaslat felkarolásaként kézenfekvőnek látszana. Már csak azért sem mert ez az utcában lakók számára jelentős költségeket és ráadásul bosszúságot okozna.

Legyen inkább az utca elején az egyik épületen egy odaillő márványtábla elhelyezve. Vagy ami még jobb! Az Ady Endre út és a Kapisztrán János utca sarkán, a Meteor épülete mellett lévő dzsuvás közterületen alakítson ki az Önkormányzat Kapisztrán Szent János történelmi emlékéhez méltó emlékparkot. Hozzá tettem még, természetesen csak a magam nevében, hogy ennek a parknak a gondozásában , ha igény van rá önkéntes munkával természetesen részt veszek.

A polgármester a javaslatot befogadta, s a következő tartalmú határozati javaslatot terjesztette a testület elé. A képviselő testület úgy dönt, hogy utcanév változtatás helyett , az Ady Endre út és a Kapisztrán utca sarkán lévő üres közterületen Kapisztrán Szent János emlékparkot alakít ki. A testület a határozati javaslatot egyhangúlag támogatta.

Bölcs döntés hozott a testület. Talán nem sértettem meg senkit azzal, hogy ezért valamennyi Kapisztrán utcai lakos és a magam nevében köszönetemet fejeztem ki Német Szilárd Polgármester és a Képviselő Testület felé.
Ami rossz el kell ítélni, ami jó meg kell dicsérni! Ez most JÓ VOLT !

 

Kál Károly Kapisztrán utcai lakos
 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr813906798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyáva oroszlán 2012.01.28. 20:06:28

Köszönjük Kál Úr! A Kapisztrán János utca lakóinak többsége nem is hallott erről az álszent ötletről. Pedig mi vagyunk a "ZEMBEREK". Megszüntették a Csepel Újságot, suba alatt intéznek mindent, mert kétharmaduk van. Csodáljuk az Ön bizakodását, bátorságát, és köszönjük a fáradozását.
A többi lakó nevében is: egy gyáva

fidel12 2012.01.28. 20:19:36

Jellemző, hogy egy földes, kátyúkkal tarkított utcát nem rendbe hozni, hanem átnevezni akartak. Találó abból a szempontból lett volna, hogy az útviszonyok a Szent korának felelnek meg.

Imádkozó sáska 2012.01.28. 21:22:12

Én is köszönöm Önnek, Kál úr! Ha már a képviselők nem mernek semmit tenni..
süti beállítások módosítása