CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leváltották Csepel rendőrkapitányát

2012. február 29. 12:17 - csú

Új parancsnoka lesz a csepeli rendőrkapitányságnak – tudta meg a hvg.hu. Nagy András alezredest (képünkön) Papp Péter, a Pest megyei főkapitányság bűnügyi igazgatója váltja. 

Azonnali hatállyal leváltották a XXI. kerületi Rendőrkapitányság vezetőjét, Nagy András alezredest – tudta meg a hvg.hu. A kapitány távozását kedden jelentették be az állománynak. Információink szerint az alezredes távozását nem indokolták, de a jogszabályok alapján nem is kell, a vezetők indoklás nélkül felmenthetőek posztjukról. Ezt a lehetőséget, mint korábbi cikkeiben a HVG megírta, Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) számos kapitánycsere alkalmával ki is használta. Másfél évvel ezelőtti megbízása óta a 22 fővárosi kapitányság közel kétharmadában cserélte le a vezetőket, volt olyan hely, ahol többször is cserélődött a parancsnok.

A csepeli kapitányi székbe –  a HVG értesülése szerint – Papp Péter ezredes kerülhet. Ő a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatói székét hagyta hátra a XXI. kerületi parancsnoki posztért, amit  a HVG forrásai szakmailag lefokozásnak minősítettek. Erről szerettékk volna megkérdezni az ezredest is, de telefonján nem volt elérhető. Természetesen a kapitánycserével kapcsolatos kérdéseiket továbbították a BRFK-ra is, azonban e cikk megjelenéséig nem küldték el válaszaikat a HVG szerkesztőségébe. Többek között a parancsnokváltás okáról érdeklődtek, és arról, hogy igaz-e az az értesülésük, miszerint a leváltott kapitány egyelőre betegállományban van, de elképzelhető az, hogy a BRFK állományában rendészeti területen folytathatja a munkát.

Papp Péter helyére pedig, úgy tudjuk, a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik vezető embere, Horváth Lajos kerülhet.

A BRFK-tól megkérdeztük azt is, hogy a kapitánycsere után mi lesz a korábban a csepeli parancsnok mellé kinevezett főkapitányi biztossal, Kalmár Tamás ezredessel, marad-e, vagy az új rendőrkapitánynak már nem lesz szüksége a tanácsaira. Főkapitányi biztos megbízása egy kerületi parancsnok mellé egyébként szokatlan dolognak számít. Igaz, az előző fővárosi kapitányok idejéhez képest sem mondható megszokottnak az a mennyiségű kapitánycsere, amennyit másfél év alatt Tóth Tamás főkapitány végrehajtott.

Mint arról a HVG többször beszámol 2010 júniusa óta az I., a III., a IV., a VII., a VIII., a IX., a X., a XI., a XII., a XIV.,  XVI., a XVII., a XIX. kerületi kapitányságok élén történt változás. Az V. kerületbe azért került új parancsnok, mert Tóth Tamás onnan lépett előre. A megfelelő embert a XVIII. kerületi kapitányság vezetőjében találta meg, ezért kellett oda is új embert kinevezni. A vezetőváltásokat rendészeti szakemberek nem tartották jónak, mert – mint leginkább kiemelték – a sok parancsnokváltás, rontja az állomány munkáját, csökkenti annak eredményességét. Ugyanakkor Tóth Tamás egy beszélgetésen azt hangsúlyozta, hogy ő mindenkinek megadja a lehetőséget arra, hogy bizonyítson. Akinek azonban ez nem sikerül, vagyis nem állja meg a helyét és a vele szemben támasztott elvárásokat nem tudja teljesíteni, az miért maradjon a posztján? – vetette fel a főkapitány, aki osztotta azt a róla kialakult véleményt, hogy túl szigorú az embereivel.

Forrás: HVG.HU

(A csepeli kapitányság honlapján már nem szerepel az eddigi kapitány neve, de nincs még ott az új kapitány neve sem)  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr834225241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása