CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Andrassew Iván: Kertész Ákos elutazott

2012. március 05. 16:28 - csú

Most majd nagy ünneplés lesz a fideszes és jobbikos körökben: sikerült kiüldözni az országból Kertész Ákost. Bejött az, amit évek óta sulykolnak: azok a "magukfajták", akinek nem tetszik a rendszer, takarodjanak innen. Egy vénember, aki ugyanúgy utálta Gyurcsány politikáját, mint Orbánét - náluk kicsit jobban Vona Gábort és a náci hordáját -, egy drága morcos öreg magyar zsidó elutazott, politikai menedékjogot kér Kanadában.

Végre nyomorúságos főpolgármesterségében egy percig nagyot örvendezhet Tarlós István, aki a legbestiálisabban alázta meg, amikor megfosztatta díszpolgári címétől, szánalmas kínvergődésében örömtárogatózhat egyet Schmitt Pál, aki megkérte az őssunyi Orbán Viktort, hogy vizsgálja meg, milyen indokokkal lehet elvenni valakinek a Kossuth-díját. Nem kevésbé jó napjuk lehet azoknak a bátraknak, akik egy majdnem nyolcvan éves embert kivekzáltak a hazájából. Nem csak verbálisan bántalmazták - zsidózták, természetesen -, hanem tettlegesen is. És ne felejtsük ki azokat baloldaliakat és magukat liberálisnak gondolókat, akik meg sem kísérelték megérteni, hogy miért kiált egyre gyakrabban az égbe Kertész Ákos. Fanyalogtak és gúnyolódtak rajta, beálltak a jobboldali heccsajtó háttérkórusába.

Azok, akik minden nap elkövetnek valami gonoszságot népükkel szemben, jó alkalmat találtak az ellenséggyártásban, amikor mélységes és jogos fölháborodásában egyszer valami olyasmit írt, ami igaz volt, csak azt nem a legpontosabb szavakkal fejezte ki.

Tényleg azt kívánom mindazoknak, akik ebben részt vettek, és akik most önfeledten örvendeznek, hogy ez legyen életük legnagyobb öröme. Gondoljunk bele: micsoda vidék az, ahonnan Tarlós Istvánok és Schmitt Pálok üldözhetnek ki egy magyar hazafit? Mert nem ám az a hazafiság, amikor tökig kokárdázzuk magunkat, hanem az, amikor a hazafiaskodó nemzetrontók és az elhülyült alattvalók arcába merjük mondani az igazságot: mélységesen romlott szánalmas szolgák, semmi mások. Akkor is, amikor ez már valóban veszélyes.

Nagyon ritkán értettem mindenben egyet Kertész Ákossal. De büszke vagyok arra, hogy a barátom, és hatvan éven át honfitársam volt. Isten áldja, és fogadja be Kanada! Ha ír, és amit ír, a Népszava mindig közölni fogja.

Andrassew Iván (Népszava)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764290751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsoki Júing 2012.03.05. 18:36:05

Mit is jelent a kifejezés: szélsőséges? A szélsőséges a mai, balliberálisnak csúfolt véleményformálóknak köszönhetően egy politikai kategória. Méghozzá egy olyan kategória amibe bárki beletartozhat, attól a pillanattól fogva, hogy egy picit is eltérő véleményt fogalmaz meg, mint a tolerancia fent említett élharcosai. Ennél több nem is kell a szólás és véleményszabadság harcos védelmezőinek, hogy valakit egy életre leírjanak és végleg kirekesszenek a közéletből, sőt ami talán még rosszabb, rásüssék a szégyenbélyeget: szalonképtelen. E fogalom persze tetszés szerint behelyettesíthető az általuk szintén kedvelt és gyakran használt nácifasiszta, kollektívanbűnös, genetikailagalávaló, stb. jelzőkkel.
Szerintem ezzel szemben viszont a szélsőséges nem kategória, hanem viselkedés. Például szélsőségesnek tartom azt, aki egy teljes életművet szentel annak, hogy módszeresen ártson és nagy nyilvánosság előtt fröcsögő gyűlölettel a legalantasabb kifejezésekkel illessen egy nemzetet, amelyik őt befogadta és amelyik a legmagasabb kitüntetésekben részesítette, amiket az illető, az értük járó honoráriummal együtt persze szívesen elfogadott. Az ilyen alkalmakra úgy tűnik azért mégiscsak sikerült egy kicsit elfelejteni a szörnyű és megbocsáthatatlan igazságot a magyarokkal kapcsolatban…
akos kertesz kendőzetlenül gyűlöl mindent, ami magyar. A magyarokat nyíltan alacsonyabb rendűnek és az egyéntől függetlenül kollektívan bűnösnek tartja, és nem politikai hovatartozás, vagy mondjuk vallás szerint mond ítéletet, hanem tisztán faji(!) alapon. Ugye ismerős valahonnan ez az eszmerendszer? Mindezek ellenére mégis mi vagyunk a szélsőséges nácifasiszták és akos kertesz az ártatlanul üldözött, meghurcolt és kirekesztett. A sokat emlegetett kettős mérce olyan eszement megnyilvánulása ez, ami még itt nálunk sem mindennapos. Most már ott tartunk, hogy fekete az fehér, az igen az nem, a jobb az bal és aki nem ezt mondja az náci.
Csak képzeljük el azt a már-már sci-fi-be illő eseményt, hogy mi történne fordított esetben. Ha mondjuk egy tel-avivban élő, izrael által többszörösen kitüntetett magyar író fogalmazna meg hasonló véleményt a zsidósággal kapcsolatban. Valószínűleg nem érné meg a másnapot, de ha mégis, akkor a simon-wiesenthal központ toleráns és szabadgondolkodó nácivadászai gondoskodnának a probléma gyors és szakszerű megoldásáról…
Ez a történet egy tökéletes kórképe annak az emberalatti, mélységes, féktelen, ok nélküli és beteges gyűlöletnek, amit akos kertesz és elvbarátai (a teljesség igénye nélkül: gyorgy konrad, imre kertesz, agnes heller, miklos tamas gaspar, tamas meszaros, gyorgy bolgar, janos desi, stb) évtizedek, századok, vagy ezredek óta képviselnek. Szívből remélem, hogy a fent említett hivatásos és megélhetési rettegők (akik egyébként európa második legnagyobb zsidó közösségét alkotják ebben kirekesztő, náci országban) közül egyre többen követik a példát.
akos kertesz, a soha viszont nem látásra!

Dzsoki Júing 2012.03.05. 18:37:33

és persze ivan andrassew :)

magánzó és kamikáze 2012.03.06. 10:51:18

@Dzsoki Júing:
Szélsőség: aki vélt vagy valós sértetségében ilyen földrajzilag átfogó és személyneveket ennyire sajátságosan értelmező stílusban gondolja leírni a véleményét, azt gondolom nem viselkedik hanem kategorizál.
Aki a magyarokat, netán a magyar nemzetet faji alapon tartja megsértettnek az nincs tisztában hazája személyi összetételével (bár szerintem a szavak jelentésével sem).
Aki egy olyan nemzet védelmében ír véleményt, amelyik büszke a Nobel díjasaira (vagy főleg az ő számszaki megjelenésükre a világban), nem írhatja azt: a soha viszont nem látásra.
(Tudom "Ákos" nem "Iván", de senki sem volt Nobel díjas távozásakor.)
Ezen sem ártana elmerengeni.
süti beállítások módosítása