CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelre látogat a lengyel államfő

2012. március 22. 10:14 - csú

Miként a 21. kerületi Hírhatár is beszámol róla, az MTI közölte, hogy a magyar-lengyel barátság napja alkalmából magyarországi munkalátogatásra érkezik ma Bronislaw Komorowski lengyel államfő és felesége.

Kétnapos látogatásának első napján Bronislaw Komorowski vendéglátójával, Schmitt Pál köztársasági elnökkel tárgyal a Sándor-palotában, majd a két államfő magyar és lengyel cégek vezetőivel találkozik. A lengyel elnöki pár felkeresi a Terror Háza Múzeumot is.

Ezt követően a két államfő felavatja a csepeli polgármesteri hivatal épületén elhelyezett emléktáblát, arra emlékezve, hogy 1920-ban Magyarország a csepeli Weiss Manfréd Művekben gyártott, 22 millió lövedéket tartalmazó szállítmánnyal segítette a lengyeleket a bolsevik támadók elleni harcban.

Bronislaw Komorowski az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat megemlékezésén is részt vesz ma a Bem téren, ahol beszédet mond Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára és a lengyel elnök is, majd a téren találkozik a magyarországi lengyel közösség képviselőivel.

Schmitt Pál és felesége a Sándor-palotában vacsorát ad a lengyel államfő és felesége tiszteletére. (Forrás: MTI - 21. kerületi Hírhatár

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914332629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A21 2012.03.22. 16:33:33

meg kell köszönni a bértüntetőket...
süti beállítások módosítása