CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tüntetők fogadták Schmittet Csepelen

2012. március 22. 21:33 - csú

Schmitt Pál köztársasági elnök távozását követelték tüntetők csütörtökön Csepelen, ahol a magyar és a lengyel államfő emléktáblát avatott a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.

A hivatalnál Schmitt Pál ellen tüntettek többen. Transzparenseiken egyebek mellett az állt, hogy „Smitt: Távozz!”, illetve angolul az, hogy Schmitt Pál Magyarország szégyene. Rendbontásról nem érkezett hír. A demonstrációt a Demokratikus Koalíció szervezte.

A hvg.hu január 11-én írta meg, hogy az államfő Az újkori olimpiai játékok programjának elemzése című doktori értekezéséből körülbelül 180 oldal szinte szó szerinti egyezést mutat Nikolaj Georgiev bolgár sportkutató öt évvel korábban hasonló címmel készített tanulmányával. Később a dolgozat más részeinél is felmerült a plágium gyanúja, ezek alapján úgy tűnik, hogy 225 oldalból 213 oldal, vagyis a szöveg 94,6 százaléka más munkák átvétele. Schmitt Pál szerint nincs szó plágiumról.

A Testnevelési Főiskola jogutódja, a Semmelweis Egyetem több héttel a hvg.hu első cikke után döntött úgy, hogy vizsgálóbizottságot állít fel a dolgozat-ügyében. A testület összetétele nem nyilvános, mint ahogy az eddig elvégzett munka sem, annyit lehet csupán tudni, hogy március 28-án közlik jelentésüket. (hvg.hu)

Fotó: Soós Lajos - MTI 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr614333935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása