CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli plágium-ügy: Balogh Gábor visszavonta igazgatói pályázatát

2012. május 02. 14:48 - csú

„…a mai nappal bejelentem, hogy nem kívánok a továbbiakban az igazgatói pozícióért indulni, és pályázatomat véglegesen visszavonom. További energiámat, erőmet, szakmai tudásomat kizárólagosan jelenlegi iskolám javára szeretném fordítani. Budapest, 2012-04-30 - Balogh Gábor Igazgató”
 
Ez olvasható többek között abban a nyilatkozatban, amelyből a fenti sorokat idéztük.
A Csepel újság szerkesztősége folyamatosan tájékoztatta olvasóit arról a plágium-ügyről, amelyikre az önkormányzati fenntartású Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola igazgatói tisztségének betöltésére kiírt pályázat során derült fény. Az iskola megmentéséért alakult civil közösség decemberben az intézmény megszüntetését akadályozta meg. Az előterjesztést a fideszes városvezetés visszavonta.
 
Március 28-tól az évtizedek óta sikeresen dolgozó igazgatóval, Miskolciné Hajtun Zsuzsával szemben induló Balogh Gábor pályázatáról állították, hogy annak 95 százalékát a magánalapítványi, szintén sikeresen működő Egressy Béni zeneiskola vezetője hét szerzőtől átvéve másolta, szakszóval: plagizálta, magyarán: lopta. Ezt az állítást az iskolamentő közösség tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztotta. Balogh Gábor a mai napig nem cáfolt semmit sem.
 
Morovik Attila alpolgármesterrel együtt Balogh Gábor elzárkózott az ügy részleteit feldolgozó média kérdései elől, nem nyilatkoztak, nem cáfoltak, hallgattak. E helyett ma,
 
május 2-án délelőtt a csepel.info nevű fideszes blogon egy nyilatkozat jelent meg, amelynek aláírójaként Balogh Gábor van feltüntetve. Szerkesztőségünk hivatalos helyen (a pályázatot kiíró önkormányzatnál) nem talált olyan nyilatkozatot, amelyiken a pályázatát visszavonó Balogh Gábor aláírása, kézjegye rajta lett volna. Ennek ellenére Balogh Gábor rendelkezésünkre álló, tehát aláírás nélküli nyilatkozatát az alábbiakban közzé tesszük. Azt azonban jelezzük, hogy amíg az iskolamentő közösség tényekkel bizonyította állításait, addig a lemondó nyilatkozatot tevő pályázó egyetlen ellenőrizhető bizonyítékot sem használ, amikor az évtizedek óta sikeresen dolgozó, közmegbecsülést kivívott igazgatónőt rágalmazza, vádolja, sértegeti.
 
 
„NYILATKOZAT
 
Az utóbbi időben sok vád érte személyemet, és nem tiszta eszközökkel próbáltak bizonyos körök lejáratni, valamint a közvéleményt teljesen félrevezetni. Ebben a dologban sajnos elől jár a jelenlegi iskolavezetés élén álló jelenlegi igazgató Miskolci Józsefné. Az iskola vezetője, a kialakult helyzetet politikai irányba vitte el, és levitézlett politikusokat maga mellé állítva, politikai kampányt kovácsolt az igazgató választásból, ezzel is tovább élezve a Fidesz - MSZP ellentétet.
 
Ennek a döntésnek igen egyszerű oka volt: gazdasági átvilágítás. Gazdaságilag az iskola teljesen megbukott a jelenlegi igazgató vezetése alatt. A gazdasági jelentés egyértelműen kimutatta, hogy az iskola gazdaságilag nem volt megfelelően vezetve. Az igazgató nagyon magas fizetése ellenére, magának és helyetteseinek havonta hatalmas túlóra pénz adott, és mellette még számlázott a fenntartó Önkormányzat felé. Főiskolai besorolási kategóriáját egyeteminek tüntette fel a tantárgyfelosztásban, és az utóbbi öt év alatt hozzávetőleg 15 millió forinttal vett fel több pénzt, mint ami járt volna neki.
 
Ezek után természetes, hogy „útban” van egy új igazgató jelölt, aki ezt az idillt netán megbontja. Hogyan lehet a gazdasági átvilágításról elterelni az emberek figyelmét? Ötlet: hozzunk létre egy facebook oldalt, ahol név nélkül, és személyazonosítás nélkül bármit lehet írni, akár még rágalmakat is. Ha valaki hozzászól nekünk kedvezőt, azt meghagyjuk, ha netán nekünk nem tetsző a vélemény, akkor letiltjuk.
 
Az iskolavezetés a háttérben maradva, viszont előtérbe tolva informatikában jártas embereket, a facebook oldalon lejárató kampányt kezdett el. Nevüket nem felfedve, IP címeket változtatva olyan formán, hogy a számítógépükre olyan szerkezetet csatlakoztatnak, hogy írásukat ne lehessen visszafejteni. Több IP címről írnak ismeretlen külföldi szervereken keresztül. pl. USA, Kanári szigetek. A bejegyző neve: Mentsük meg a Fasang Zeneiskolát. Ezt a fantomot csak ők ismerik, ők tartják életben, rajtuk keresztül a hozzászólások mindig a jelenlegi vezetőt, és rendszerét dicsérik. Az oldal működtetője a gazdasági átvilágítást nem is említi, mivel nem az a dolga, vagy nem azért kap ellenszolgáltatást.
 
Eddig sem szólaltam meg, és ezek után sem vagyok hajlandó olyan emberekkel szóba állni, akik név nélkül, tiszteletlenül sároznak be másokat. Az egészben az a legszomorúbb, hogy ehhez még a jelenlegi iskolavezetők is statisztálnak, Tv-ben nyilatkoznak, és saját facebook oldalaikon tesznek közzé információkat.
 
Vádjaikat természetesen visszautasítom, és megfelelő helyen állításaikat bizonyítaniuk kell majd. A tantestület - egy-két ember kivételével - nem méltó arra, hogy munkámat, energiámat, szakmai tudásomat rájuk áldozzam, így a mai nappal bejelentem, hogy nem kívánok a továbbiakban az igazgatói pozícióért indulni, és pályázatomat véglegesen visszavonom. További energiámat, erőmet, szakmai tudásomat kizárólagosan jelenlegi iskolám javára szeretném fordítani.
 
Budapest, 2012-04-30
 
Balogh Gábor
Igazgató”
 
 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764484358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása