CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Plágiumbizottság felállítását kérik csepeli civilek a 70 éves zeneiskoláért

2012. május 02. 11:12 - csú

A Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálata (MTI-OS) közli:

A Facebook.com/MENTSUKMEG Csoport az alábbi közleményt juttatta el a Kevice Egyesülethez, melyről kérésüknek megfelelően ezúton tájékoztatjuk a közvéleményt. Március 28-án, szerdán robbant ki a csepeli plágium botrány, amikor a facebook.com/mentsukmeg oldalon civilek nyilvánosságra hozták Balogh Gábor iskolaigazgatói pályázatának és az abban idézőjel és forrásmegjelölés nélkül szereplő forrásmunkáknak az összehasonlítását. A jelentős mennyiségben átemelt írásokat a csepeli Fasang Árpád iskolaigazgatói posztjára benyújtott pályázatban Balogh Gábor saját szellemi termékeként tüntette fel.

Az esetről előbb az Index hírportál, majd az ATV is beszámolt. Balogh Gábort hiába kereste meg mindkét média képviselője, egyiknek sem kívánt nyilatkozni az esettel kapcsolatban, megerősíteni vagy cáfolni a plágium gyanúját. Az ATV a csepeli önkormányzat ez ügyben illetékes vezetőjét, Morovik Attila alpolgármestert is hiába kereste, hogy elmondja a véleményt a pályázattal kapcsolatban. A facebook.com/mentsukmeg oldalon pénteken közzétett információk szerint azon szerzők, akikkel addig sikerült a kapcsolatfelvétel, kivétel nélkül cáfolták, hogy Balogh Gáborral közös pályázatírói munka és a szerzői művek felhasználására vonatkozó megkeresés történt volna. A már több mint 600 fős Mentsük meg a csepeli Fasang Árpád Zeneiskolát Facebook-csoport ezért az alábbi közleményt teszi közzé. Balogh Gábor pályázata látszólag szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos anyagon alapul, a források megjelölése nélkül, ezért a csepeli Önkormányzatot ezúton is arra kérjük, hogy állítson fel egy plágiumbizottságot és vizsgálja ki az esetet, majd amennyiben a plágiumvád bebizonyosodik, abban az esetben zárják ki a plagizáló pályázót. Nem szabad belelépni abba a hibába, hogy akár csak egy mutyiügyet, akár csak egy gyanús ügyet elfogadjon az önkormányzat mindenkori vezetése, bármilyen párthoz is tartozik. (Ábel Attila csepeli alpolgármester) Budapest, 2012. május 1. Mentsük meg a csepeli Fasang Árpád Zeneiskolát Csoport Facebook.com/MENTSUKMEG
Kiadó: KEVICE Táborok Egyesület (MTI-OS)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764483912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása