CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kettős gyilkosság: kedden Deme Gábor újabb vallomást tett

2012. május 09. 13:54 - csú

Baranya Róbert, a Magyar Hírlap tudósítója írja: Újra megszólalt kedden a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőperben a csepeli kettős gyilkosságban bűnsegédlettel vádolt egykori szocialista politikus, Deme Gábor (képünkön), akinek kérésére zárt tárgyalást tartottak. A Magyar Hírlap Ruttner Györgytől, a vádlott ügyvédjétől azonban megtudta, hogy védence fenntartotta eddigi vallomását, csupán a lefolytatott bizonyítás alapján értékelte és kiegészítette azt.

„Védencem most is elismerte, hogy a terhére rótt gazdasági szabálytalanságokhoz volt köze, de azt állította, a szabálytalanul kezelt összegeket az iskola működtetésére fordította – mondta Ruttner. – Voltak azonban olyan kifizetések, amelyeket „egy szervezet rendezvényére használtak fel”.

A szervezet nevét az ügyvéd nem árulta el, ám Deme korábbi megnyilatkozásából tudható, a vádlott az MSZP-re gondolt.

Deme Gábor vallomása egyébként a gyilkossággal kapcsolatban sem változott, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem látta a lövést, és a gyilkossággal vádolt biztonsági őrön, Kun Tamáson kívül nem látott mást az épületben az elkövetés ideje alatt. A volt politikus megismételte: sokkos állapotba került, ezért dobta el a bűncselekményt rögzítő kamerafelvételeket tartalmazó számítógépszervert, amelyet azóta sem találnak.

A vádirat szerint 2009. január 7-én egy elszámolási vita során Kun – az iskola akkori gazdasági igazgatójaként dolgozó Deme jelenlétében – brutálisan meggyilkolta a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola vezetőjét és egyik tanárát. A vezető ugyanis rájött, hogy Deme milliókat sikkasztott az iskola kasszájából.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr464498299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása