CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli Fidesz-vezérek fúrják a főnöküket, Orbán Viktort?

2012. május 29. 00:01 - csú

Németh Szilárd (képünkön), Csepel jelenlegi fideszes polgármestere talán hiányzott arról az iskolai foglalkozásról, amelyiken az együttműködésről, a társadalmi együttműködés fontosságáról tanultak. Bár tanítóként később, biztosan oktatta a fogalom lényegét. Vagy még később, már az MSZP által kinevezett iskolaigazgatóként is csak okítani és nem megvalósítani akarta az együttműködést? Lehet, hogy ezért adta fel nagyon gyorsan igazgatói állását is? Nem bírta a mindennapos együttműködési kényszert? Netán ezért akart mindenáron polgármester lenni? Most pedig – ahogy hallom Fidesz közeli ismerőseimtől –, ezért akar 2014-ben csak országgyűlési képviselő lenni? Mert mindig, mindenhol csak az oktatást, illetve a kioktatást tanította, gyakorolta? – teszi fel a kérdéseket írásában VOX. A cikket változtatás nélkül közöljük:
 
Az elmúlt napok helyi eseményei csak tovább erősítették bennem a meggyőződést: a csepeli önkormányzat fideszes vezetői nem veszik komolyan „A Nemzeti Együttműködés Programjá”-t. Utalhatnék csak a címére, esetleg több mondatát is idézhetném, most azonban csak egyet emelek ki a parlament által jóváhagyott programból: „Egy nemzet ereje tagjai szabadságából és e szabadságon alapuló együttműködésből fakad”. Szép mondat!  Csak egy baj van vele. Annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. És a csepeli Fidesz az elmúlt időkben sokat tett azért, hogy nyugodt lelkiismerettel írhassam most le véleményem: Németh Szilárd polgármester úr és mamelukjai fütyülnek saját pártjuk, parlamenti frakciójuk és kormányuk által jóváhagyott Nemzeti Együttműködés Programjára. Sőt, nemcsak fütyülnek rá, de mintha kifejezetten ellene dolgoznának. Pedig a polgármester és alpolgármestere – Borbély Lénárd úr –, országgyűlési képviselőkként még meg is szavazták azt. Csak azt nem értem, hogy az ország Kedves Vezetője hogyan tűri mindezt. Hogyan viseli el, hogy a nemzeti konzultáció eredményeként létrejött, és a zemberek által mindenre felhatalmazott kormány, párt és frakció hallatlan nehéz munkájával kidolgozott programot, egy csepeli polgármester és szavazógépezete csak úgy figyelmen kívül hagyjon. Aláásva ezzel a Kedves Vezető mindenkivel együttműködésre törekvő, nemzetközi elismerést és tekintélyt kiváltó, „sikert sikerre halmozó” politikáját.
 
De elnézést. Afölötti haragomban, hogy a polgármester és társai alulról fúrják a nép Kedves Vezetőjét, annak kormányát, frakcióját, pártját és programját, majdnem elfelejtkeztem  bizonyítékaim  nyilvánosságra hozataláról.  Hát akkor elő a farbával. Lássuk a tényeket. A tényeket, amelyek alátámasztják, hogy a csepeli polgármester és frakciója egyáltalán nem tartja fontosnak a helyi közösségekkel való együttműködést, a fentiekben említett Nemzeti Együttműködési Programjában leírtakat, az „…emberek egységes akaratának” érvényesülését:
 
1) A legutóbbi, május 24-i képviselő-testületi ülésen, a Nagy Imre Általános Művelődési Központban dolgozó szak- és közalkalmazottak, az ott működő szülői munkaközösségek, szakszervezetek döntő többségi véleményét, támogatását élvező pályázó helyett mást bíznak meg az intézmény vezetésével – elutasítva ezzel az intézmény munkatársaival való együttműködést, az ott dolgozók szavazataikban kifejezett akaratát.
2) Ugyanezen testületi ülésen a Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészetoktatási Intézmény nevelőtestülete, közalkalmazotti köre, az iskolaszék, a szakszervezetek és a tanszakok döntő többségi támogatását bíró pályázó pályázatát sem fogadják el – megalázva ezzel egy intézményi kollektívát, amely 88 %-kal támogatta a pályázót. /Németh Szilárdot a 2010-es önkormányzati választásokkor a csepeli választópolgárok 18,58 %-os támogatásával, a szavazáson érvényesen szavazók 50,72 %-os szavazatával választották meg polgármesternek!/
3) Az érintett közösségekkel való együttműködés teljes elutasítása hatotta át fent nevezetteket, továbbá a Csepeli Művelődési Központ megszüntetésekor, a Csepel Galéria és Művészetek Háza jogutód nélküli felszámolásakor, Csepel jelképeinek, illetve egyes csepeli utcanevek  megváltoztatásakor, vagy például a Tamariska-domb védettségének, a civil szervezetek véleményét teljesen figyelmen kívül hagyó feloldásakor is.
4) És végül itt sem tudom elfelejteni a helyi MSZP frakció kizárását a képviselő-testület munkabizottságaiból, annak ellenére, hogy „A Nemzeti Együttműködés Rendszerének természetes része a mindenkori parlamenti ellenzék is.”
 
Sok-sok példám lenne még az önkormányzati választások óta eltelt 20 hónapból. A fentiek azonban sokak számára bizonyíthatják, hogy polgármester uram talán hiányzott arról az iskolai foglalkozásról, amikor az együttműködésről, a társadalmi együttműködés fontosságáról tanultak. Bár tanítóként, később, biztosan oktatta a fogalom lényegét.  Vagy még később, már az MSZP által kinevezett iskolaigazgatóként is csak oktatni és nem megvalósítani akarta az együttműködést? Lehet, hogy ezért adta fel nagyon gyorsan igazgatói állását is? Nem bírta a mindennapos együttműködési kényszert? Netán ezért akart mindenáron polgármester lenni? Most pedig – ahogy hallom Fidesz közeli ismerőseimtől –, ezért akar 2014-ben csak országgyűlési képviselő lenni? Mert mindig, mindenhol csak az oktatást, illetve a kioktatást tanította, gyakorolta? Pedig éppen ezért kellene jól ismernie a Nemzeti Együttműködés Programját, annak lényegét. Azt például, hogy a programban az új kormány együttműködést ajánlott „…a társadalom minden tagjának, a civil és érdekvédelmi szervezeteknek, a gazdaság szereplőinek…”. Ezért kérdezem végül: a Nemzeti Együttműködés Programja hívei meddig hagyják még a helyén Németh Szilárdot?
 

V O X 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr544551928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása