CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Retteg a demokráciától a Fidesz, képviselői képtelenek érvelni

2012. június 28. 10:07 - csú

Képviselők-3-felirattal.pngA XXI. kerületi önkormányzat fideszes vezetői az idei első félévre 6 testületi ülést terveztek, amiből 12 lett. A tervezett 63 napirend helyett a MAI 47-et is hozzátéve több mint 200 napirendet tárgyalt meg a testület. Ez alatt az időszak alatt (a maiak nélkül!) 331 határozat született. Az előrelátás hiánya, a kapkodás szülte ezt az elképesztő eredményt.

Egyetlen jó dolog van ebben: léteznek még olyan törvények, amelyek miatt egyelőre elkerülhetetlen a demokratikus fórum. Igaz, vitáról már rég, 2010. októbere óta nem beszélhetünk, hiszen a kerületi Fidesz-KDNP- frakció szó nélkül, az érvelést mellőzve megszavaz mindent, amit Németh Szilárd, Borbély Lénárd és egyszer-egyszer Morovik Attila vagy Ábel Attila eléjük tol. Szégyen! Ezt a szégyent érezhetik a valamikor talán még önálló gondolatokkal is rendelkező fideszesek. A havonkénti „égést" meg akarják szüntetni egy tollvonással.

A második félévben már csak két képviselő-testületi ülést terveznek.

Előterjesztést nem a képviselők, hanem csak olyan régi köztisztviselők fognak készíteni, akik legalább 25-30 éve dolgoznak a Szent Imre téri polgármesteri hivatalban, és nekik még a zsigereikben van a törvényesség betartása.

A fideszes mamelukoknak egyetlen önálló gondolata, egyetlen elképzelése, egyetlen javaslata sincs, amivel Csepelt akarnák fejleszteni vagy legalább saját választóiknak bizonyítanák: nem csak a pénzt veszik fel az önkormányzattól – a nagy semmiért. Rettegésük az időmúlásával nőttön nő.

Félelmük a demokráciától óriási, hiszen a képviselő-testületi ülés az egyetlen nyilvános szereplésük, ahol láthatóvá válnak. Bár az ülésekről a helyi Fidesz-szócsövek egyszer sem adtak tisztességes, részletes tudósítást, a XXI. kerületi Fidesz-vezérek és -képviselők üvöltő butasága, naplopó lustasága mára mindenki számára látható lett. Pontosan ezt a láthatóságot, a demokratikus jogokat akarja megnyirbálni Németh Szilárd azzal, hogy drasztikusan csökkenti a képviselő-testületi ülések számát. (vox és lux)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr514614686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása