CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Átverés! Ne csinálják!

2012. július 16. 00:03 - csú

Orbán-Németh-1.pngHorváth Gyula írja Ne csinálják című cikkében:

 Miniszterelnökünk pénteken nyilvánosságra került magabiztos nyilatkozatából, megtudhattuk, hogy megnyertük a csatát, melyet az EU-val vívtunk. Ez a kijelentés is csak a szemfényvesztés és a parasztvakítás kategóriájába sorolandó. Az EU-val (és /még/ mással sem) hála Istennek semmilyen háborúba nem állunk. Magunk keltette hangoskodás persze érzékelhető a viszonyunkban. Szeretnénk kölcsönt felvenni az általunk diktált feltételek között. Mivel ezt a méltatlan felvetést meg se hallják, a pénzünk romlik, gazdaságunk leépül, teljesítményünk visszaesik.

Muszáj volt a "szabadságharcban" elért látens "eredményeket" is feladni, mindenhonnan visszavonulni. A hírek, csak a világgazdaságban elszenvedett fiaskókkal vannak tele. Az ország vezetője alig pár héttel ezelőtt kijelentette, hogy már hónapok óta az íróasztalánál ül és várja a nemzetközi pénzintézetek embereit. Most végre megérkeztek és mit látnak, hogy az íróasztal mögött nem található senki! Szabadságra ment, aki eddig úgy várta őket. Ezt nem lehet nyerésnek nevezni. Akkor viszont csak a félrevezetés marad az értékelés minősítésére. 

Szabadságra ment a kreativitásban behozhatatlan vargabetűkre képes és politikailag alig érzékelhető érzékenységgel rendelkező nemzetgazdasági miniszter is.
Egyesek szerint azért, hogy neki se kelljen szembenéznie, a "régen várt" IMF szakemberekkel. Előtte azért ő is feleregette a "lufijait". A saját gazdaságpolitikáját annyira újszerűnek találta, hogy az követendő példa az EU-ban és - megítélése szerint- a gyermekáldást is segíti hazánkba. Még jó, hogy így van, mert elképzelni is borzasztó lenne a helyzet nélküle, mikor a tények azt mutatják, hogy ilyen alacsony a születések aránya hazánkban még soha nem volt. Már nem csak fellendülést, meg egymillió munkahelyet, hanem boldogságot is ígér "tündérmeséjében" a népnek. Igaz, hogy 2030-ra.
Látszik, hogy a hamisságban semmivel sem marad el a főnökétől!
Úgy, ahogy a belügyminiszter sem. A hatalom átvételekor kijelentette, hogy két hét alatt rendet teremt az országban. Ez akkor, nagyon bátor kijelentésnek tűnt. A múlt heti önértékelése volt csupán bátrabb az előzőnél. Bejelentette, hogy "minden területen előre léptek, a programot megvalósították. A bűnözés visszaszorult! "

Néha azt hiszem, hogy nem is ugyan abban az országban élünk!
Magas rangú rendőrök korrupciós ügyeitől hangos az ország. Nincs olyan hét, hogy gyilkosságokról, megrázó bűncselekményekről hírt ne kapnánk. Rendőröket vernek, sőt ölnek meg az utcákon, tereken. Az emberek felfegyverkeznek Pécsett. Már nem hogy a biciklit, de a kismotor eltűnését sem jelentik az emberek, mert felesleges.
Egy barátom autóját fényes nappal lopták el egy áruházi parkolóból Csepelen. A kamera megörökítette a tolvajokat. A térfigyelő rendszer a város határáig követhette az elkövetőt. A tettes mégis ismeretlen maradt. A pesti "városi legenda" szerint, akkor se képesek elfogni a tolvajt, ha odaviszik nekik. Ezt nevezik diadalnak manapság,- vezetői szinten- minálunk.

Kerületünk vezetői sem riadnak vissza a tények sajátos értelmezésétől, ha saját nimbuszuk fényesítéséről van szó. Arra sem figyelnek, hogy történelemhamisításba ne kerüljenek és azt is figyelmen kívül hagyják, hogy a tények másról szólnak.
Az országgyűlésben a kirendelt csepeli közszolgák jelenlétében az országgyűlési képviselő azt mondta, hogy "Csepelt azonban messze elkerülte a rendszerváltás, így a kommunisták rombolása, pusztítása itt nem az elmúlt negyven, hanem hatvan év terméke."
Tehát, a szónok szerint, Csepelen 1950-től 2010-ig kommunizmus volt! Olyan hely, ahol az emberek képességeik szerint dolgoztak és szükségleteik szerint részesültek a javakból.
Ugyanis ez a kommunizmus terminológiája!

Magam csak 53-tól élek itt, de annak ellenére, hogy egy nagyon jó és szerethető helyet láttam Csepelben, azért az előzőekben definiált ígéret földjét sosem találtam itt!
56-ban is ezek szerint kommunisták forradalma zajlott nálunk.
A rendszerváltás után, amikor az SZDSZ és a Fidesz közösen uralkodott a kerületi önkormányzatban, és szervezte a privatizációt, a gyár bezárásokkal az elbocsájtásokkal és a fővárosból való kiszakadással együtt. Pedig köztudott, hogy ezek okozták Csepel "vesztét". Ekkor "vették el a dolgozóknak kenyeret adó munkát, zárták be az értékes üzemi ingatlanokat".
Az eget rengető csúsztatások sora a "41 év ígérgetés után elindítottuk Csepel teljes csatornázását" mondattal teljesedett ki.
Csepel csatornázottságában jelentős fejlődés történt a lakótelepek építésekor. A rendszerváltás után pedig a családi házas övezetben is nagy lendületet vett. 2010-re túlnyomó többségében megvalósult a csatornázás a kerületben. A mostani önkormányzat, még tavaly felelőségre is akarta vonni az előző testületet, hogy miért, és hogyan is történt ilyen mértékű csatornázás Csepelen. (akkor éppen az volt a baj)
A Gerincút töltés átereszét 2010-ben már építették. Ez volt a legnehezebb lépés. Tervezés, terület előkészítés, finanszírozási feltételek stb. megoldottak voltak. Azóta csak az útépítés folyik az első ütemű szakaszon. (A gerincút kétharmadán /Déli utca- városhatár/, még a tervezés sem történt meg, nem tudom, hogy lesz belőle átadás ez évben?
Vagyis tudom!
Úgy ahogy ez is kommunizmus!
Ehhez a képzettársításhoz csak gratulálni tudok!

Az írás eredeti helye: HORVÁTH GYULA blogja



komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr734658592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása