CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyurcsány: Polt Péter jön nekem a lemondásával

2012. július 21. 00:04 - csú

Gyurcsány-ügyészi-20111003_1.PNG„Ebben az ügyben nem az én sorsom érdekel. Bevallom, a feleségem olykor már aggódott, mert az első perctől kezdve azt mondtuk: ha az kell, akkor kard ki kard. Pokollá tettem volna az ügyészség és a kormány életét minden egyes tárgyalási napon. Polt Péter ezzel a kvázi felmentéssel csak attól szabadult meg, hogy kevésbé legyen nyilvánvaló a tisztességtelensége és morális, emberi, szakmai alkalmatlansága. Így, hogy nincs bírósági eljárás, nem tudom naponta szembesíteni őket azzal, hogy mennyire mocskos az a szerep, amelyet játszottak. Csak azzal tudom biztatni a megvádolt kollégákat, hogy ne fogják magukat vissza. Ne engedjék, hogy ez az ügy szakmai részletkérdésekben elmerüljön. Szembesítsék az ügyészséget azzal, hogy koncepciós eljárást indítottak ellenük. Azt gondolom, hogy ezek tisztességes, normális emberek, akik az ország érdekeit szolgálták. Mélyen fel vagyok háborodva és meg vagyok ütközve az egész eljáráson. Polt Péter annak idején azt írta a magyar Parlamentnek a mentelmi jogom felfüggesztését kérve, hogy megalapozottan gyanúsít engem. Ezt merte mondani, miközben pár hónappal később maga ismeri be, hogy a gyanúja megalapozatlan volt. Ez felháborító és végtelenül tisztességtelen!” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Népszabadságnak.

A cikket a következőkben közöljük: 

Pokollá tettem volna az ügyészség és a kormány életét minden egyes tárgyalási napon – fogalmazott lapunknak Gyurcsány Ferenc volt kormányfő az ellene indított, majd megszüntetett eljárás kapcsán. Az ex-miniszterelnök szerint a vádhatóság koncepciós pert indított ellene, a legfőbb ügyésznek pedig bocsánatot kellene kérnie tőle és távoznia a vádhatóság éléről.

„Az ügyészség úgy vádolt, hogy nem volt hozzá bizonyítéka; ezt hívják koncepciós pernek” – fogalmazott lapunknak Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök az ellene indított, majd megszüntetett eljárással kapcsolatban. Az exkormányfő a Népszabadságnak rámutatott: a büntetőeljárás lényege, hogy az ügyészség gyanúsít és vádol, azzal a határozattal pedig, amely nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában szüntette meg az eljárást, maga ismerte be, hogy nem voltak megfelelő bizonyítékaik.

„Az ügyészség most is játszik. Azt a hangulatot kívánja kelteni, hogy kiszolgálja megbízóit – ha úgy tetszik, 'tartóit' –, Orbán Viktort és kormányát, és azt a látszatot kelti, hogy volt ugyan bűncselekmény, csak nem lehet bizonyítani. Ez az első perctől kezdve koncepciós per. Egyáltalán nem változott meg a véleményem attól, hogy engem végül nem vádoltak meg. Közleményük csak arról győzött meg, hogy egy tisztességtelen, erkölcstelen, mocskos eljárást folytatnak. Semmi kétségem nincs a többi megvádolt kolléga tisztességében, ezek az emberek az országuk érdekét szolgálták. Polt Péter pedig Orbán Viktort szolgálja. Ez az ember tartozik nekem egy bocsánatkéréssel és egy lemondással” – fogalmazott lapunknak Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő arra a kérdésünkre, hogy a határozattal szemben kívánnak-e panaszt tenni (épp a bizonyítottság hiányára való hivatkozás miatt), Gyurcsány lapunknak azt mondta: nem kíván jogászkodni, az irat ismeretében konzultál majd a folytatásról az ügyvédjével, Zamecsnik Péterrel.

„Ebben az ügyben nem az én sorsom érdekel. Bevallom, a feleségem olykor már aggódott, mert az első perctől kezdve azt mondtuk: ha az kell, akkor kard ki kard. Pokollá tettem volna az ügyészség és a kormány életét minden egyes tárgyalási napon. Polt Péter ezzel a kvázi felmentéssel csak attól szabadult meg, hogy kevésbé legyen nyilvánvaló a tisztességtelensége és morális, emberi, szakmai alkalmatlansága. Így, hogy nincs bírósági eljárás, nem tudom naponta szembesíteni őket azzal, hogy mennyire mocskos az a szerep, amelyet játszottak. Csak azzal tudom biztatni a megvádolt kollégákat, hogy ne fogják magukat vissza. Ne engedjék, hogy ez az ügy szakmai részletkérdésekben elmerüljön. Szembesítsék az ügyészséget azzal, hogy koncepciós eljárást indítottak ellenük. Azt gondolom, hogy ezek tisztességes, normális emberek, akik az ország érdekeit szolgálták. Mélyen fel vagyok háborodva és meg vagyok ütközve az egész eljáráson. Polt Péter annak idején azt írta a magyar Parlamentnek a mentelmi jogom felfüggesztését kérve, hogy megalapozottan gyanúsít engem. Ezt merte mondani, miközben pár hónappal később maga ismeri be, hogy a gyanúja megalapozatlan volt. Ez felháborító és végtelenül tisztességtelen!” – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

Arra a kérdésünkre, hogy miként viszonyul Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos – a Sukoró-ügyben is mutatott – tevékenységéhez, a volt kormányfő mindössze azt válaszolta: nem ismer Budai Gyula nevű, komolyan vehető politikust Magyarországon.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr914668873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása