CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bohóckodás, avagy színjáték a jegyző háta mögött a polgármester és az alpolgármester között

2012. július 24. 00:05 - csú

Borbély-Németh-1.PNGJúlius 10-én rendkívüli ülést tartott a csepeli képviselő-testület. Előtte egy nappal elkészült egy előterjesztés, egy peren kívüli megegyezési lehetőség tárgyában. A peren kívüli megegyezés lehetőségét egy fegyelmivel leváltott vezető ügyvédje ajánlotta fel. A javaslat készítője az aljegyző, előterjesztője Németh Szilárd polgármester, fővárosi közgyűlési tag, országgyűlési képviselő. Törvényességi szempontból ellenőrizte a Jegyző. Előterjesztő lévén a polgármester, fővárosi közgyűlési tag, országgyűlési képviselő átadta a testületi ülés vezetésének jogát Borbély Lénárd alpolgármesternek, országgyűlési képviselőnek.

Részlet a jegyzőkönyvből, megjegyezve, hogy az aláhúzottak az én „beszúrásaim”:

„Borbély Lénárd /alpolgármester, országgyűlési képviselő, az adott témában a testületi ülést vezető személyiség/: mivel alternatív határozati javaslatok vannak, állásfoglalást kér az előterjesztőtől /aki egyébként polgármestere, országgyűlési képviselőtársa, illetve padtársa a parlamentben, sőt fővárosi közgyűlési tag/ , hogy melyiket támogatja.

Németh Szilárd /a testületi ülést ideiglenesen vezető alpolgármester polgármestere, országgyűlési képviselőtársa, illetve padtársa, sőt még fővárosi közgyűlési tag is/  : azt kérdezi a Jegyző úrtól, hogy melyiket támogatja? /Okosan továbbdobta – ugye nem tudjuk miért!? –, a kérdést a Jegyzőnek, bár alpolgármestere, országgyűlési képviselőtársa és padtársa nem a jegyzőt kérdezte./

Dr. Szeles Gábor: azt kell fontolóra venni egy peren kívüli eljárás esetén, hogy mi az, amit a másik fél elfogad, feltehetően olcsóbb, mintha tovább pereskednek és a bíróság annak az összegnek, ami az anyagban szerepel, a dupláját vagy a többszörösét állapítja meg. Ez az alapkérdés. Azt javaslom a Polgármester úrnak az „A” variációt támogassa.

Németh Szilárd /lásd az előző megszólalásánál, a neve után aláhúzottakat!/ : kijelenti /figyelem kijelenti és nem mondja, vagy csak közli, úgy egyszerűen/ , a „B” alternatívát javasolja mindenkinek. Úgy gondolja ez a különbség a közigazgatásban dolgozók és a politikusok között.”   

Eddig a jegyzőkönyvi idézet. Még csak annyit, amúgy jegyzőkönyvileg, hogy ezek után már senki nem szólt hozzá, és csak a fideszesek szavazták meg a „B” változatot. Érti „mindenki”? A polgármester, fővárosi közgyűlési képviselő, alpolgármester, országgyűlési képviselők /azaz alias Németh Szilárd és Borbély Lénárd/ már csak ilyenek. Előre lejátszott kérdéseket tesznek fel egymásnak, csak úgy szórakozásból. Hagy gondolja a plebs /akiknek ők, nagy kegyesen, néha megengedik, hogy szavazzanak/, hogy köztük sincs minden lejátszva, illetve  a jegyző is érezze, hogy ő is csak egy a köznépből. Egyébként meg felháborító, hogy ilyenkor „szakmázik,” miközben ők éppen palira veszik az egész testületet. Csak nem képzeli, hogy tanácsot adhat a polgármesternek, fővárosi közgyűlési képviselőnek, alpolgármesternek, országgyűlési képviselőknek. A pert meg úgyis megnyerik. Az is le van játszva! Akit ők leváltanak, az le van váltva. A bíróságon is veszíteni fog. Elhelyezkedni sem tud majd – mert a polgármester, fővárosi közgyűlési tag, alpolgármester, országgyűlési képviselők keze mindenhova elér.

Mi meg csak állunk és bámulunk, mint a moziban, ahol azért már látjuk, halljuk, hogy egyre kevesebben tapsolnak nekik.

V O X

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr514674021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása