CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Karcsi bácsi emlékének őrzői és az álszent ígérgetők

2012. augusztus 16. 14:26 - csú

Csizmadia Károly.jpgCsizmadia Károly, Csepel Díszpolgára, Csepeli Nívódíjas, Csepelért Díjas, több civil szervezet vezetője, illetve tagja, mindenki által elismert lelkes patrióta, a csepeli hagyományok őrzője és ápolója, volt fideszes önkormányzati képviselő, tegnap, augusztus 15-én volt két éve, hogy elhunyt. Hosszú, fájdalmas, hősiesen viselt betegsége 82 éves korában vetett véget gazdag, hasznos életének, közért végzett munkájának.

Egészen fiatalon kezdett a csepeli „nagygyárban” dolgozni, volt kifutó, idomszerész, mérnök, majd osztályvezető-helyettes. Nyugdíjazását követően, a Fidesz Csepeli Szervezetének alapító tagjaként, elismert emberként lett képviselő 1990-ben. Önkormányzati képviselői munkáját 2006-ban befejezve, minden idejét a gyár, a kerület történetének korrekt feltárása, az értékek megmentése, a csepeli fiatalok, emberek hagyományainkkal való megismertetése kötötte le.

Sok-sok rendezvényen, kiállításon, civil megmozduláson, csepelieknek – fiataloknak, idősebbeknek –, szervezett hagyományőrző programon szólalt fel, tartott beszédet a megőrzendő értékekről, vagy csak mesélt életének gyári időszakáról. Csepel neki „mindig a gyárat jelentette”.

Halálakor megemlékezett róla az önkormányzati vezetés, az akkori testületet alkotó valamennyi párt szervezete. Ravatalánál Horváth Gyula alpolgármester, az önkormányzat nevében mondott búcsúbeszédet, majd Németh Szilárd országgyűlési képviselő, polgármester-jelölt köszönt el tőle, az embertől, a képviselőtől, a Fidesz tiszteletbeli elnökétől. „Így fogunk rád emlékezni. Így maradsz meg mindörökre bennünk...”  - hangzott az ígéret Németh Szilárdtól.

Most, halálának második évfordulóján, az önkormányzat honlapján, a fideszes alpolgármester által működtetett hírblogon, de a csepeli Fidesz honlapján sem, olvastam róla egy sort sem. Így múlik el egy Ember dicsősége? Nem. Sokan vagyunk, akik ismerték, becsülték és még emlékeznek rá. Mindannyiuk nevében írom le: Karcsi bácsi! Csepel jövőjéért vívott harcod „békévé oldja az emlékezés”.

V O X

Szólj hozzá!
Címkék: emlékezés

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr884715784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása