CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz-kudarc ellenszere: új gazdaságpolitikát dolgoz ki az MSZP

2012. augusztus 24. 10:09 - csú

Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a párt parlamenti vitanap összehívását kezdeményezi az őszi ülésszakban annak bizonyítására, hogy a gazdaság és a foglalkoztatás élénkítését csak egy a jelenlegitől 180 fokban eltérő gazdaságpolitikai programmal lehet elérni. Megerősítette, hogy az MSZP új gazdaságpolitikai programot dolgoz ki szeptember végére, és ennek középpontjában a növekedés beindítása és új álláshelyek létrehozása áll majd.     

Mesterházy Attila hozzátette:  elsősorban beruházásokra, ahhoz pedig jogbiztonságra, valamint kiszámítható és együttműködő kormányzati politikára lenne szükség.     Az ellenzéki politikus szólt arról is: miközben Orbán Viktor azt állítja, hogy egész Európa a magyar kormány sikereit, receptjét másolja, addig a valóságban a világ inkább elrettentő példaként tekint az itthon "orbáni csodaként" ismertetett gazdaságpolitikára.

Mesterházy Attila állításának alátámasztásaként a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait idézte, amelyek szerinte egyértelműen mélyülő magyarországi recesszióról számolnak be. Ezt támasztja alá az immáron 5,8 százalékos infláció, a reálbérek 3,8 százalékos csökkenése, a versenyszféra foglalkoztatotti körének szűkülése, a munkanélküliek számának 22 ezres emelkedése, az egyre több, főként fiatal kivándorló és a működő tőke beáramlásának apadása - mondta az MSZP vezetője, aki megjegyezte: mindez "tragikus végkifejlet" felé viszi az országot.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr364729111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása