CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Kratzl Béláné, a Kék Iskola egykori igazgatója

2012. augusztus 30. 20:40 - csú

gyertya-anim_1.gifAz önkormányzattól származó információ szerint Kratzl Béláné (született: Schreiber Angéla), Csepel díszpolgára, a XXI. kerületi pedagógus társadalom, a helyi közélet ismert és megbecsült személyisége 2012. augusztus 19-én elhunyt.

Kratzl Béláné csepeli pedagógusi munkáját tanítóként a Petőfi téri Általános Iskolában kezdte, ahol később az intézmény igazgatója lett. Pályájának következő állomása az újonnan épült Rákosi Endre úti (ma Szent László úti) Kék Iskola alapító igazgatói posztja lett. 1983-ban a XXI. Kerületi Tanács Művelődési Osztályának vezetője lett, ezt a tisztséget a rendszerváltásig, az 1990-es évek elejéig látta el. Vezetőként Csepel oktatási, művelődési, nevelési feladatait irányította, intézményhálózatát építette ki és erősítette meg a szakma iránti alázattal, a köz érdekében. Munkája, embersége révén a  kerület ismert és elismert személyisége lett.

Nyugdíjba vonulása után sem szakadt el a csepeli közélettől. Társadalmi és civilszervezetekben vállalt feladatot, alapítványt hozott létre és működtetett a csepeli gyerekek tehetségének kibontakozása érdekében. Több évtizedes munkásságát 2000-ben az önkormányzat Csepel Díszpolgára címadományozásával ismerte el.

Kratzl Bélánét az önkormányzat saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

komment
Címkék: gyász

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr574742634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása