CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megbukott a Fidesz újabb koncepciós vádja: Molnár Gyuláékat felmentették!

2012. szeptember 04. 11:34 - csú

Stop221_1.jpgA Fővárosi Törvényszék felmentette Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét és Lakos Imrét, a kerület egykori szabaddemokrata alpolgármesterét a hivatali visszaélés vádja alól keddi, első fokú ítéletében. A harmadrendű vádlott ügyvédet a bűnsegédlet vádja alól mentette fel a bíróság. Az ügyészség a három férfit azzal vádolta, hogy 2006-ban, a XI. kerületi Kopaszi-gát és a Lágymányosi-öböl környékén pályáztatás nélkül próbáltak egy magáncégnek átjátszani egy 38 hektáros telket.

A Demokratikus Koalíció (DK) közleményben üdvözölte a bíróság ítéletét. A párt szerint a mai elsőfokú bírósági ítélettel újabb koncepciós vád bukott me, a XI. kerületi Kopaszi-gátnál nem történt bűncselekmény, "ahogy ez eddig sem volt kétséges, Molnár Gyula és Lakos Imre ártatlan". "A Polt Péter vezette ügyészség azonban kiszolgálta Orbán Viktor hitvány politikai érdekeit, és a 2010-es kampány hajrájában meggyanúsította Újbuda sikeres MSZP-s polgármesterét és SZDSZ-es helyettesét" - tette hozzá a DK, amely szerint "a sorozatosan bukott koncepciós vádak miatt" Budai Gyula után Polt Péternek is távoznia kell posztjáról." (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr174754360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása