CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Óriási balhé lett a műegyetemista "gólya" játékpisztolyos magánszámából

2012. szeptember 12. 13:27 - csú

Műegyetemista.PNGAz Index.hu nem sokkal fél 12 után számolt be arról, hogy félreértés miatt vonultak ki a rendőrök a Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karának CH épületéhez szerda délelőtt, valakik egy játékpisztolyt néztek igazinak. A diákokat kiterelték az épületből, nagy erőkkel vonultak ki a rendőrök, a Terrorelhárító Központ (TEK) emberei és a mentők is a helyszínre érkeztek.

Az MTI viszont ezt írta:"Valószínűleg játékfegyverrel ejtett túszul egy oktatót és egy teljes osztályt egy fiatalember a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet szerda délelőtt. Az MTI tudósítója a helyszínen látta, hogy az épületből kiterelték a diákokat és a tanárokat. A rendőrség a Budafoki utat a Szent Gellért tér közelében lezárta, az egyetem kapuját kommandósok őrizték. Az épület udvarán a Terrorelhárítási Központ több, fekete csuklyát viselő kommandósa állt. A helyszínre mentőautók is érkeztek." 

Műegyetemista-2.jpgAz index.hu így folytatja beszámolóját: Hajdú János, a TEK főigazgatója sajtótájékoztatón elmondta, tizenegy után kaptak riasztást arról, hogy egy fiatal fehér fürdőköpenyben ül, és egy fegyvernek látszó tárgyat rakott ki az asztalra az egyik előadóban, ahol rajta kívül kb. 130-an lehetnek. A TEK-esek és a rendőrök hat-nyolc perc alatt a helyszínre érkeztek, és a kommandósok három perccel később behatoltak az épületbe és a terembe. Hajdú hangsúlyozta, hogy fontos volt gyorsan cselekedni, mert hamarosan kicsöngettek volna. A fegyverről kiderült, hogy nem éles fegyver volt.

A fiatalember szórakozott, mondta Hajdú. A pisztoly sajtótájékoztatón mutatott képeken élethűnek tűnt, nem egyszerű vízipisztolyról volt szó. A hallgatót előállították, de Hajdú szerint innentől a rendőrség dolga, hogy mivel gyanúsítják meg.

Pokol György dékán elmondta, hogy diákoktól úgy tudja, "tréfás filmforgatások voltak". Amikor a fürdőköpenyes hallgató kirakta a fegyvert, a közelben két diák kijött a teremből, ők értesíthették a hatóságokat.

A dékán elmondta, hogy milyen egyetemi retorziója lehet az esetnek, attól is függ, hogy jogilag minek minősülnek majd a történtek. Ugyanakkor "súlyos fegyelmi ügynek", "nagyon meggondolatlan dolognak" nevezte a történteket, szerinte a diák saját magát is veszélybe sodorhatta volna. "Ez nem játék" - mondta Pokol György.

Amikor a rendőrök kiérkeztek, lezárták az utcát, és a diákokat kiterelték a Gellért tér felé, többen a közeli kávézóba mentek, de kijönni nem tudtak, az ajtót be kellett zárni.

A diákok között először elterjedt, hogy fegyveres lehet az épületben, később azonban többen is megerősítették tudósítónknak, hogy gólyarendezvények voltak az épületben, úgy tudják, egy forgatáson vett részt a fürdőköpenyes fiatal. Többen arról beszéltek, hogy úgynevezett „gólyacsatára" készültek a forgatással a diákok, ennek része lett volna a jelmezes beöltözés is.

Az Index.hu tudósítója szerint  a TEK emberei már elhagyták a helyszínt. Kommandósokat már nem látni, de sok rendőr van még a helyszínen, elállják a bejáratot. Az udvaron összeterelve sok diákot látni, és még mindig van egy mentőautó is az épületnél.

A hírportál egyik olvasója elmondta, hogy az akció alatt a TEK-esek járták az utcát, egy fotóstól elvették a fényképezőgépét, és felszólították az embereket, hogy ne fotózzanak. (Index.hu)

További hírek EBBEN A TÉMÁBAN


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr894772519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása