CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel lakossága elítéli a támadást és elutasítja a provokációt

2012. október 06. 18:53 - csú

Csepel-zászló vékonyabb.PNGMiként korábban közöltük, két férfi megtámadta Kerényi Andrást, a Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének elnökét pénteken. Hasba rúgták, és antiszemita kifejezésekkel szidalmazták. A rendőrök elfogták a támadókat.

"Bár a rasszista indíttatású cselekmény a XX. kerületben történt, de mi csepeliek is a saját bőrünkön érezhettük, hogy mennyire belénk mar a szélsőséges és rosszakaratú emberek előre kitervelt, provokatív támadása, hiszen Kerényi András a Csepeli Lelkészi Kör tagja, a kerületünkben él, csepeli zsidó honfitársaink vezetője is." - olvashatjuk abban a  közleményben, amelyet Németh Szilárd XXI. kerületi polgármester adott ki szombat délután. Többek között ezt írja: "

Csepel valamennyi polgára nevében együttérzésemet fejezem ki, és támogatásomról biztosítom Kerényi Andrást, illetve Budapesti Zsidó Hitközség dél-pesti körzetének vallási vezetőit és tagjait. Továbbá valamennyiünk nevében mélységesen elítélem az Elnök urat ért durva, aljas és gyáva támadást, és a leghatározottabban elutasítom az ilyen szélsőséges provokációt. Bízunk abban, hogy az igazságszolgáltatás példásan meg fogja büntetni az azóta rendőrkézre került elkövetőket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr674823598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása