CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli kisdiákok Ábel rengetegében

2012. október 20. 00:02 - csú

Gyilkos-tó.PNGIskolánk, a Herman Ottó Általános Iskola 7. osztályos tanulói és négyen pedagógusok Erdélyben tölthettünk négy napot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Határtalanul" pályázatának komoly támogatásával.

Láttuk sok más szépség mellett a körösfői református templom kazettás mennyezetét, Józsa János korondi fazekasmester alkotásait, Székelyudvarhelyen az Emlékezés Parkjában 13 nagy magyar történelmi személyiség szobrát, de legalább ilyen nagy élményt adtak a személyes találkozások. Oroszhegyen, Csepel testvértelepülésén a szállásadók mindennap finom erdélyi ételekkel leptek meg bennünket. A falu általános iskolájában, a helyi 7. osztályosokkal futballmeccset játszottunk, a közös táncesten eredetiben láthattuk a székely népviseletet, hallhattuk a helyi népdalokat, táncokat lestünk el az ottani gyerekektől. Megismerkedtünk a Böjte Csaba által létrehozott, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő Tamási György Szeretetház neveltjeivel, akiknek ajándékokat is vittünk. A Gyilkos-tavat, a Békás-szorost és a parajdi sóbányát sem felejtjük el egyhamar.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, valamint Csepel önkormányzatának az élményt. Kedvet csinálnék mindenkinek az ilyen kirándulásokhoz. 

Visnovitsné Németh Katalin programvezető pedagógus (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr14858713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása