CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szenteczky János levélben válaszolt Németh Szilárd báli meghívására

2012. november 05. 00:03 - csú

Szenteczky János-kisebb_2.pngKorábban beszámoltunk arról, hogy a hirkomp.hu értesülése szerint a csepeli önkormányzat tízezer forintos belépővel, zárt körű jótékonysági bált szervez. Szenteczky János (képünkön), az MSZP csepeli önkormányzati frakciójának vezetője saját internetes blogjában nyílt levelet tett közzé. Ebben többek között így válaszolt Németh Szilárd polgármester általunk is közölt meghívására: "A magam részéről megvásárolom a támogatói jegyet. De a bálon nem áll módomban részt venni! Polgármester Úr! Ön és alpolgármestere, Borbély Lénárd országgyűlési képviselőként az elmúlt két évben zokszó és ellenvetés nélkül támogatta a fideszes kormány mindazon intézkedéseit, amelyek éppen a csepeli hátrányos helyzetű családokat és a fogyatékkal élőket sodorták mind nehezebb és egyre embertelenebb körülmények közé. Sem Ön, sem alpolgármestere nem tiltakozott a Parlamentben, amikor a Fidesz szavazógép tagjaiként sorra fogadták el a különböző megszorító intézkedéseket,  sarcokat, vagy vontak meg társadalmi csoportoktól kedvezményeket, juttatásokat. Szenteczky János levelét az alábbiakban közöljük:

Tisztelt Polgármester Úr!

Ön 2012. október 9-én kelt levelében meghívott engem és a családomat a csepeli önkormányzat által megrendezésre kerülő Szent Erzsébet Jótékonysági Bálra. Ahogy levelében írja, a jótékonysági bál alapvető célja idén a hátrányos helyzetű családok és fogyatékkal élők megsegítése, aminek a megvalósításában kiemelten számít a csepeli polgárok, vállalkozások önzetlen felajánlására.

Természetesen mélyen egyetértek a kezdeményezéssel és a magam részéről megvásárolom a támogatói jegyet. De a bálon nem áll módomban részt venni!

Polgármester Úr!

Ön és alpolgármestere, Borbély Lénárd országgyűlési képviselőként az elmúlt két évben zokszó és ellenvetés nélkül támogatta a fideszes kormány mindazon intézkedéseit, amelyek éppen a csepeli hátrányos helyzetű családokat és a fogyatékkal élőket sodorták mind nehezebb és egyre embertelenebb körülmények közé.

Sem Ön, sem alpolgármestere nem tiltakozott a Parlamentben, amikor a Fidesz szavazógép tagjaiként sorra fogadták el a különböző megszorító intézkedéseket, vetettek ki újabb és újabb adóknak, unortodox nyelven package-nek nevezett sarcokat, vagy vontak meg társadalmi csoportoktól kedvezményeket, juttatásokat. És tették mindezt úgy, hogy kezdő lépésként igazságtalan, de maguknak igencsak kedvező jövedelemadó szabályokat, a való világtól egyre jobban elszakadó fizetéseket, tiszteletdíjakat, vagy egyéb, közpénzből biztosított juttatásokat szavaztak, illetve szavaztattak meg.

Mindezek miatt nem tudok, nem kívánok asszisztálni ahhoz a képmutatáshoz, amit Ön nap mint nap, jelen esetben a jótékonysági bál szervezésével is megvalósít. Ámde a részvételhez jó szórakozást kívánok!

Budapest, 2012. október 30.

Szenteczky János
önkormányzati képviselő

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr224888125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2012.11.05. 11:33:24

Kirekesztettnek érzem magam.
Én is kifizetném, én sem mennék el, de nem kaptam meghívót.
Szerintem Csepel lesz lassan "zártkörű", persze ettől még a Nagy Bál is.
Kormánytól elzártkörű ország,
hivataltól elzártkörű Csepel.
Továbbgondolásra felajálnva.
süti beállítások módosítása