CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lekezelő levelező csepeli csatornája

2012. november 06. 00:05 - csú

NSZ-20_1.PNGNem tudom ki írt több levelet a választások óta, országunk Kedves Vezetője vagy helyi vazallusa, Németh Szilárd (képünkön), Csepel polgármestere. Az viszont ebből is látszik, hogy a polgármester a vezér hű követője. Legutóbbi, a csepeliekhez írt, a szennyvízcsatornázással foglalkozó levele, a csepel.hu-n látott napvilágot, október 30-án. A főcím „a szennyvízcsatornázásban érintett csepeliekhez" szól, a szöveg a „Tisztelt Csepeli Polgárok" megszólítást tartalmazza, lejjebb pedig egyszerűen „Kedves Csepeliek"- nek említ mindannyiunkat. Szóval magamra vettem. Mármint a levelet. Elolvastam...

Szerencsés vagyok. Kerületünk meg, idézem az általa írtakat, „nemcsak azért szerencsés", hogy Németh úr ismét tájékoztat bennünket, hanem azért is mert egyre inkább nyilvánvalóbb, legalábbis számomra, hogy lassan bekerülhet a Guinness világrekordokat tartó települések közé.

Miért? Arról ír kerületünk vezetője, hogy „hamarosan 4000 csepeli család használhatja az új szennyvízcsatornát". A Csepel Hírmondó június 1-i számában még 3300-ról volt szó, a június 21-i lakossági fórumon már 3500-ról. Most meg már 4000-nél tartunk. Öt hónap alatt 33 %-os növekedés. Világrekord! Még nincs vége azonban. Sokadszor olvashatjuk immár, hogy „lakossági hozzájárulás nélkül". Nem értem. Más kerületben sem kell fizetni az utcai csatornavezetékek megépítésért. Polgármesterünk ezt tudja /de nem érdekli/, ahogy azt is, hogy az ingatlanokba való bekötést azonban már a lakók fizetik /erről meg nem ír/. Viszont a Legjobb Kerületi Fülkeforradalmi Polgármester cím büszke várományosa, rendíthetetlenül ismétli: „lakossági hozzájárulás nélkül". Lassan fél éve újrázza. Vajon miért? Ő tudja. És nem felejtette el! Ez az igazi világcsúcs!

A kerület további fejlődése szempontjából valóban fontos szennyvízcsatornázás során 54 km csatornát kell megépíteni. Nem könnyű feladat. A fejlesztés Királyerdőt és Hárost érinti, miközben – olvasom tovább a levelet –, a polgármester „Csepelt behálózó" csatornázásról ír. Csak nem kell a csatornával már rendelkező kerületrészeket újra csatornázni? Nem hiszem. Remélem, ez csak a tőle már megszokott túlzások egyike. Vagy lehet, hogy új világrekordra készül polgármesterünk?

E kis elbizonytalanodás után, a következő mondatával viszont teljesen egyetértettem: „nálunk rekordgyorsasággal épül a csatorna". Ilyen világcsúcsok után? Nem is épülhet másként! Csak nem képzelik!? Ráadásul fülkeforradalom van! Csepelen, amely olyan „szerencsés", hogy Németh Szilárd a polgármester, meg csak „rekordgyorsaság" – gal lehet az építkezést jellemezni. Ne is próbálja senki másképp. Mert ebből lesz a végén az újabb világcsúcs!

Csepel számára valóban sokat jelent a kerület teljes csatornázottságának megvalósítása. Mindegy, hogy az előző vagy a jelenlegi vezetésnek köszönhető. A csepeliek úgyis tudják. A levelekkel sincs igazán bajom. Egy polgármester időnként levelezik a polgárokkal. Pláne, ha emberi kapcsolatok helyett csak erre telik. A polgárok majd eldöntik, vagy elolvassák, vagy a Kedves Vezető sokadik leveléhez hasonlóan a szemétbe dobják. Akkor mi a gondom az újabb levéllel? Nem szeretem, ha lekezelnek. Azt akartam írni, hogy hülyének néznek, de a számítógép programja figyelmeztetett: ilyet nem illik leírni. Ezért marad, a lekezelnek. Szerintem az olvasók ezt is értik.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr754888172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása