CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ez az igazi arculcsapás a Fidesztől a csepeli fideszes városvezetőknek!

2012. december 11. 00:03 - csú

Horváth Gyuszival_3.png"A fideszes vizsgálati folyamatok mutatnak rá most arra, hogy emberei Csepelen mennyire zavartak. Ezek a tények azt fogják bizonyítani, hogy ha volt az országban felelőtlen önkormányzati gazdálkodás, ha voltak elzárandó pénzcsapok, azok éppen nem Csepelre voltak jellemzőek....Csak Csepel megválasztott új vezetői ülhettek nyugodtan a babérjaikon, az 'idegbeteg' régi fideszesek mellett. Azért, mert nekik nem voltak kezelhetetlen adósságaik, felelőtlen kötvényeik, lejáró és fedezetlen hitelszerződéseik. Őket nem szorította a határidő, ezért nem kell a mentőöv, a kormánytámogatás. Csepel, amelyet mai fideszes vezetői álnok módon egy eladósodott katasztrofálisan gazdálkodó, önkormányzatnak híresztelnek itthon, a most vizsgálandó helyhatóságok kritikai vizsgarendszerében azok között van, akiknek az elmúlt ciklus gazdálkodása miatt nincs szükségük állami adósság átvállalásra ahhoz, hogy talpon maradjanak. Ez az igazi arculcsapás! Azért lehet különösen fájdalmas, mert a sajátjaiktól érkezik." - A Csepel újság szerkesztősége  Horváth Gyula legújabb írását, amely a szerző blogján jelent meg,  változtatás nélkül közli:

VISSZANYAL

A 2010-es helyhatósági választások után Csepel újonnan megválasztott vezetői nem hagytak ki egyetlen lehetőséget sem, hogy világgá kürtöljék,  a korábbi vezetés mekkora károkat, milyen adósságokat hagyott a megválasztott újakra.
Már akkor, a mérsékeltek megpróbáltak szót emelni azért, hogy jó lenne óvatosabban bánni a farbával és a realitások talaján maradni. Csendesen megjegyezték, hogy a hangerőt nem ártana tartalékolni legalább addig, míg az ismeretek arra a szintre jutnak, ahol a kritikának és a bírálatnak tényszerű alapja van.
Ezt a "diktatórikus módszert" a türelmetlen újak elvetették, és felületes ismereteik, rosszindulatú bemondások, valamint koncepciós felvetések alapján elkezdtek ítélkezni. Úgy gondolták, hogy arra a mozdonyra senki nem figyel fel, amelyik erejét összeszedve dolgozik, de azt, amelyik eszeveszetten sípol, azt mindenki megnézi.

A hírek szerint a kormány és a fővárosi kerületek között tárgyalások kezdődnek az állami adóság átvállalásról. Meg vagyok győződve róla, hogy ezen a tárgyaláson Csepel új vezetői nem fognak a rosszak között ülni. Az elmúlt évek gazdálkodását és adóságát illetően ugyanis Csepel, a többi (az előző ciklusban fideszes vezetésű) kerülethez viszonyítva korrekt gazdálkodással állhat vizsgálói elé.
Ezen a fórumon be fog bizonyosodni, hogy alaptalan ferdítés volt az a gyakorlat, amiben "a múlt bűnös örökségét" felemlegették, a vélt sérelmeket, jogtalanságokat "Vörös Csepel" könyvbe kötötték. Nem vették figyelembe, hogy a bekötött írás és a tények nem fedik egymást, az állítás nagy része nem igaz.
Viszont jó drága!

Ez lett aztán a lényeg, a később követett módszer. A takarékosságot hangsúlyozzák és közben a lakosság ellátására, szolgáltatásaira nem jut elegendő forrás.
A hivatali idejében, kenyere javát elfogyasztó önkormányzati vezetés, még mindig nem képes a valóság talajára állni. Még mindig az általa a kampányidőszakban festett délibáb illuzórikus képeit kergeti hasztalan. Ez idáig, minden vizsgán elbuktak, minden megállapításuk hamisnak bizonyult.
Nem csak az ellenfelek, meg a jogszabályok előtt, vallottak kudarcot, hanem immáron a saját pártjuk vizsgálódása előtt is, szégyenkezve fejet kéne hajtani. A Fidesz az előző ciklusokban - egyes elemzők szerint - éppen azt kérte a saját önkormányzataitól, hogy a Gyurcsány kormány megdöntése érdekében adósodjanak el, vegyenek fel hitelt, bocsássanak ki mennél több kötvényt.
Ebből következően is, az ország eladósodottsága túlnő majd egy kritikus kereten és megroppan a magyar gazdaság. Akkor pedig, a keletkező zűrzavarban, - amit ők már kezdettől fogva a parlamentben generálnak - megvalósulhat az álom, és megdönthető,(puccsszerűen) leváltható, a választott, legitim magyar kormány.

A Fidesz vezette önkormányzatok bele is ugrottak ebbe a kellemes költekezésbe.
Debrecen, Hódmezővásárhely, Budapest V. kerületével az élen a többi is, óriási adósság állományt halmoztak fel. Akkorát, hogy már nem tudták tartani. 20,12-re kézzelfogható közelségbe került náluk a csőd. Úgy kellett a kormányzati mentőöv, mint egy falat kenyér. Az adósság felhalmozó Fidesz polgármesterek nyakán egyre szorosabbá vált az adósság-hurok. Már kezdtek követelőzni és durván beszélni saját miniszterelnökükkel, Orbán Viktorral.
Érthető, mert felsejlett a szemük előtt a nem túl messzi távolban a börtön, mint a fényes jövő sötét árnya.
Csak Csepel megválasztott új vezetői ülhettek nyugodtan a babérjaikon, az "idegbeteg" régi Fideszesek mellett. Azért, mert nekik nem voltak kezelhetetlen adósságaik, felelőtlen kötvényeik, lejáró és fedezetlen hitelszerződéseik. Őket nem szorította a határidő, ezért nem kell a mentőöv, a kormánytámogatás. Csepel, amelyet mai Fideszes vezetői álnok módon egy eladósodott katasztrofálisan gazdálkodó, önkormányzatnak híresztelnek itthon, a most vizsgálandó helyhatóságok kritikai vizsgarendszerében azok között van, akiknek az elmúlt ciklus gazdálkodása miatt nincs szükségük állami adósság átvállalásra ahhoz, hogy talpon maradjanak.
Ez az igazi arculcsapás! Azért lehet különösen fájdalmas, mert a sajátjaiktól érkezik.

A fideszes vizsgálati folyamatok mutatnak rá most arra, hogy emberei Csepelen mennyire zavartak. Ezek a tények azt fogják bizonyítani, hogy ha volt az országban felelőtlen önkormányzati gazdálkodás, ha voltak elzárandó pénzcsapok, azok éppen nem Csepelre voltak jellemzőek.
Az országos adatok már megvannak. Csak fel kell ütni, az állami pénzből kisegített magyarországi városok listáját és már is kiderül, hogy hol is vannak azok a nyitott (nem csapok) zsilipek, melyek a közpénzek nem is titkolt átcsatornázását végzik.
Lehet, hogy megérne egy vizsgálatot, egy összehasonlítást az itteni, és a közösből kisegített önkormányzatok gazdálkodása. Ugyanazzal a kritikával vizsgálva talán kiderülne, hogy a mi mostani embereink, más szemében észreveszik a szálkát, de a magukéban a gerendát sem.
Erre mondják, hogy a fagyi visszanyalt! 

Eredetiben: HORVÁTH GYULA BLOGJA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr764955203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása