CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gyalázat és komédia Csepelen a fideszes városvezetés rendezésében

2012. december 14. 00:05 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_1.pngMegtaposta,megalázta az önkormányzatiságot és a demokráciát, semmibe vette a csepelieket csütörtök este a XXI. kerület fideszes városvezetése. Így összegezhetők lapunk értesülései a tegnapi rendkívüli képviselő-testületi ülésen történtekről.

Németh Szilárd aláírásával szerdán tették közzé a tanácskozás 11 napirendjét. Akkor már csak 27 óra volt hátra az ülés megkezdéséig, ennyi idő maradt a képviselőknek a felkészülésre, pedig több tízmillió forint szétosztása volt a tét. Ez a tét és az elosztásra váró forintok száma jócskán  gyarapodott csütörtök reggelre, amikor már 18 napirend került ki az önkormányzat honlapjára. Délután 4-ig ebből 22 lett, és végül, negyedórával a kezdés előtt jött a 23. napirend is. A Csepel újság véleménye szerint ilyen körülmények között tisztességtelenség és felelőtlenség bármiről állást foglalni. Informátorunk úgy tudja, az önkormányzat szocialista frakciója a tisztesség és a felelősség mellett foglalt állást, és nem vett részt a döntésben, de végig az ülésteremben maradt.

Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője a napirend megállapítása és a szocialista képviselő csoport döntésének ismertetése előtt az ülést vezető Németh Szilárdot és a Fidesz-frakciót emlékeztette korábbi magatartására. Régi jegyzőkönyvből felolvasott részlettel felidézte, hogy a fideszes Szuhai Erika 2006 decemberében az akkori szocialista városvezetést bírálta, amiért egy bizottsági ülésen, ami a testületi ülést egy héttel előzi meg, ott a helyszínen kapta meg az előterjesztést. Szenteczky János emlékeztetett Ábel Attilának ugyanezen a hat évvel ezelőtti bizottsági ülésen történt reklamációjára is. A mai alpolgármester, az akkori ellenzéki, fideszes bizottsági elnök azt kifogásolta, hogy a kezében lévő előterjesztést nem négy nappal a bizottsági ülés előtt kapta meg. Így csak hét napja maradt a felkészülésre…Most, 2012. december 13-án ez semmit sem számított. Válasz a szocialista frakcióvezető szavaira az ülésen senkitől sem érkezett. A Fidesz-frakció tagjai némán meredtek maguk elé, meg a gombokra. Azokra a gombokra, amelyeket 2010 októbere óta vita és érvelés nélkül, némán, bárgyú egyhangúsággal nyomogatnak. Gombnyomással bólintanak mindenre, amit Németh Szilárd és Borbély Lénárd eléjük ömleszt.

Információink szerint most is zokszó nélkül drágították  több mint öt százalékkal a bölcsődei és óvodai étkezési térítési díjakat, emeltek meg egyes vezetői juttatásokat, adtak támogatásokat, fogadták el a volt Csevak utód Városgazda Zrt újabb és újabb anyagi igényeit. A végén már Németh Szilárd is kínosan érezte magát, amikor az észak-csepeli fejlesztésre vonatkozó javaslatról volt szó. A mamelukok méla csöndjét megtörve mondta: „Azt hittem, hogy sok kérdés lesz, de ha nincs, hát nincs. Nem kötelező a disznótor.” Észak-Csepel és disznótor. Szép párosítás, méltó a párosítójához. A Fidesznek ez meg sem kottyant. Ők nem disznótort, hanem csak tort akarnak. Tort akarnak ülni az MSZP felett. Aki nekik ezt a produkciót megígéri, annak a kedvéért nyomják a gombot.  Németh és Borbély folyamatosan ezt ígéri

Ment minden mint a karikacsapás, csak Werner Péter, a Városgazda (volt Csevak) Zrt vezérigazgatója „szívta meg”. Az Ady Endre úti útfelújítás került terítékre, Werner Péter készítette az előterjesztést, és ki tudja miért, Németh Szilárd, aki gyorsvonati sebességgel rohant át a napirendeken, itt megállt és rákérdezett egy részletre (miért ezt a burkolót használják, miért nem azt, melyik az olcsóbb, melyik a drágább?). Werner Péter válasz helyett egy gyors fordulattal visszavonta a saját maga által készített előterjesztést, pedig azt csak Borbély Lénárd alpolgármester, az előterjesztő tehette volna meg. Kicsire itt nem néztek, igaz, a nagyra sem…Volt olyan, hogy 14 határozati javaslatot egyetlen szavazással intéztek el, emberi sorsokról, megbízatásokról vagy azok visszavonásáról pillanatok alatt és persze hang nélkül döntöttek – gombnyomásra.

A vége azonban szép volt. Nagyon szép. A karácsonyi csomagokkal feldíszített asztalok felett tapintani lehetett az áhítatot. Miután Németh Szilárd lódított egy jó nagyot, mondván a Parlamentben 20 év alatt nem alkottak annyi törvényt mint most a Fidesz,  mindenkinek – tehát a kerületi Fidesz-frakciónak is – megköszönte egész évi áldozatos munkáját. Valami még pislákolhat a fideszesekben, mert szemlesütve, szendén mosolyogtak párttársuk és főnökük, a polgármester szavainak hallatán.

A Csepel újság úgy tudja, hogy az öt órakor kezdődött képviselő-testületi ülés eme bájos fináléval  23 napirend ide, 23 napirend oda - este hat előtt öt perccel befejeződött. Azért ilyen későn, mert az ülés elején Németh Szilárd fél órás olvasási szünetet rendelt el, hogy legyen idő felkészülni…

anzágo

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr674964479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása