CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Arctalan, netán arcátlan..., avagy a stílus maga a Fidesz

2012. december 19. 00:03 - csú

Arctalan.jpgMost, karácsony előtt „Búcsúztassuk együtt az óévet! - címmel jelent meg „valami” az önkormányzat honlapján kedden. Az  írás a Sétáló utcában, december 29-én, 17 órakor kezdődő rendezvényre invitál. Azért írtam, hogy „valami”, mert egy meghívóra, ha ez egyáltalán meghívó, illik odaírni, hogy meghívó, másrészt a meghívók általában aláírták, aláírják nevüket, a most oly divatos 1945 előtti időszakban vagy az átkosban, de Unortodoxiában is.

Mármint, hogy kik vagy mik, miféle szervezetek, klubok, egyesületek, baráti társaságok, Zrt., Kft., netán ún., ma még önkormányzatnak nevezhető hatalmi ág tagjai, képviselői vagy esetleg vezetői.  A meghívó elején szokásos megszólításról meg nem is beszélve. Az általánosan elterjedt nemzeti népszokás szerint a meghívókon, a megnevezést követi a Tisztelt XY! A megszólítás! Mondjuk például így, egyszerűen: Tisztelt Csepeliek!

Hogy miért vagyok ilyen szőrszálhasogató, miért kötök bele mindenbe, miért csinálok egy ilyen kis ügyből nagyobbat? Mert ebben az aláírás nélküli meghívóban, stílusában, mint cseppben a tenger, minden benne van. Minden, ami ma felidegesítheti, felidegesíti az embert. A stílus ugyanis maga az ember. És a „meghívó” számomra azt is „mondja”, hogy ismét lekezelnek. Arra sem méltatnak, hogy tisztességesen megszólítsanak, meghívjanak, hogy vállalják saját nevüket, szervezetüket. Csakúgy, mint a képviselő-testület tagjait, a testületi ülések felelőtlen előkészítésével, az ellenzék folyamatos becsmérlésével, a kapkodó, az érintettek véleményét nélkülöző, figyelmen kívül hagyó döntésekkel, a jelenlegi vezetés felelősségének folyamatos áthárításával, a múlt átírásával, meghamisításával, a hazugságokkal, a nagyotmondásokkal. Semmibe vesznek, mint az önkormányzati intézményeket, amelyeket össze-vissza alakítgatnak, vezetőiket a dolgozók véleménye ellenére cserélgetik. Úgy, mint a csepeli civil szervezeteket, alapítványokat, amelyek közül csak egyesek kaphatnak támogatást, a „ketteseket” vagy tokkal-vonóval megveszik, vagy menjenek tönkre, ha nem hajlandók behódolni. Mint a csepeli vállalkozókat, akiket meg sem kérdeznek az adott terület fejlesztési stratégiájának kidolgozása során.  

Lehet, hogy nincs igazam, mondják sokan, az írást olvasva. A kenyér mellé cirkusz is kell, jár a népnek. Szerintem más is. Munkát, tisztességes megélhetést, megbecsülést és biztonságot akar az emberek többsége. Ezek ma keveseknek jutnak osztályrészül. Ezért azt hiszem,  így év végéhez közeledve, ideje azt is kimondani: BÚCSÚZTASSUK EGYÜTT A FIDESZT! – 2014-ben.

Addig is, a december 29-i óévbúcsúztatón részt vevők, csepeliek és nem csepeliek, fellépő művészek, együttesek és a rendezvény előkészítéséért felelősök vagy csak szolgálatot teljesítők, valóban érezzék jól magukat, vidáman, a változásban bizakodva búcsúztassák az óévet.

 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr104972437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása