CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megkötözött, tiltakozó gimnazisták

2013. január 05. 07:05 - csú

Diáktüntetés Miskolc-földesi.jpgSállal kötötték össze kezüket a diákok a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban, ezzel szimbolizálva, hogy az oktatási reformok megkötik őket. Máshol is újra tiltakoznak a diákok a kormány felsőoktatást érintő tervei ellen.

Rendkívüli iskolagyűlésen tiltakoztak a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai péntek délelőtt a felsőoktatási változások ellen. Az esemény részeként a középiskolások sállal kötötték össze a kezüket, ezzel érzékeltetve, hogy szerintük a reformok megkötik a kezüket.

Az eseményről beszámoló boon.hu Borsod megyei hírportál az egyik szervezőt, a 11. évfolyamos Valcsev Petrát idézve azt írta, a diákok azt szeretnék, hogy „teremtsenek munkahelyet, lehetőségeket, a magyar diákoknak, akkor itthon maradnak”.

A keretszámokkal kapcsolatban a diákok a portál szerint azt mondták, igaz, hogy a kormány 50 ezret ígér, de a forrás, amit az egyetemeknek biztosít, csak 10 ezerre elegendő. „A DVTK stadion 10445 férőhelyes, akkor el lehet képzelni, hogy ez a keretszám mit jelent” - tette hozzá az egyik középiskolás.

Máshol is folytatódnak a diákdemonstrációk, Szegeden például pénteken Nemsztrájk - Szabad Egyetem elnevezéssel tartottak előadás-sorozatot a Szent Györgyi Albert Agorában.

A rendezvényt az Oktatói Hálózat, a Hallgatói Hálózat (haHa) és a Szülői Hálózat, a Miérthallgatók Facebook-csoport, a Hálózat a Tanszabadságért és a Humán Platform, valamint a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete szegedi tagjai szervezték az X Kommunikációs Központ szerint.

Jövő hétfőn a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzata tüntetést is szervez, Budapesten pedig a HaHa helyi egysége tart fórumot az ELTE Bölcsészettudományi Karán. Erre az eseményre többek között meghívták Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt is.

Kedden a HaHa Pécsen is akcióba lép, délután négy órától a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerveznek diákfórumot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr844998830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása