CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel fideszes vezetőinek minimális bruttó jövedelme 2013. januárjában

2013. január 14. 07:57 - csú

A Négyes bruttóhoz-névvel-jav_2.pngCsepelen megemelték a helyi adókat, drágították az étkezési díjakat a gyermekintézményekben, növelték a lakbért, lezüllesztették a képviselő-testület működését, tájékoztatás helyett félrevezetik az itt élőket; a fővárosban megemelték az utazási költségeket, drágították a szolgáltatásokat; a Parlamentben megszavazzák a megszorító intézkedéseket, megsértik a saját alaptörvényüket, a fővárosi és a kormányzati fideszes vezetőkkel, képviselőkkel együtt több mint két éve rombolják Magyarország és ezen belül Csepel tekintélyét. Sok embert kirúgtak, mások életét megkeserítették, a félelem légkörét alakították ki maguk körül a XXI. kerület jelenlegi fideszes városvezető(képünkön).

Eközben Werner Péternek, a Városgazda (volt Csevak) Zrt vezérigazgatójának fizetését százezer forinttal megemelték, szolgálati Skodáját korlátlan benzinvásárlási lehetőséggel Chevroletre cserélték, a polgármester  kabinetfőnöke felügyelőbizottsági tagságot is kapott. A kirúgók (képünkön) és a nagylelkű közpénzosztogatók saját fizetésüket változatlanul hagyták. Minimális bruttó jövedelmük 2013 januárjában így a következő: 

Németh Szilárd polgármester:

a polgármesteri tisztségért:                       567.000 forint

országgyűlési képviselő (ogyk) :               743.528 forint

Fővárosi Önkormányzat                            216.524 forint

Összesen:            1.527.000 forint vagyis 1 millió 527 ezer  forint

Borbély Lénárd alpolgármester:

az alpolgármesteri tisztségért:                  510.300 forint

országgyűlési képviselő                              630.768 forint

Összesen:            1.141.068 forint vagyis 1 millió 141 ezer  forint

Ábel Attila alpolgármester:                       561.300 forint

Morovik Attila alpolgármester:               561.300 forint

Forrás: a csepeli adófizetők pénze, amiből Németh Szilárd Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila összesen bruttó

3 millió 790 ezer 668 forintot kapott 2012. decemberi tevékenysége után 2013. januárjában.

Megjegyzés: Szerkesztőségünk kizárólag nyilvánosan hozzáférhető információkból dolgozik, ezért arról egyelőre nincs információnk, hogy Németh Szilárd, Borbély Lénárd, Ábel Attila és Morovik Attila a fentiekben jelzett minimális bruttó összegű, vagyis a 3 millió 790 ezer 668 forint közpénzen kívül vagy amellett kapott-e más készpénz juttatást. 

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy 1990. és 2010. között egyetlen csepeli polgármesternek és alpolgármesternek sem volt közpénzből vásárolt szolgálati autója közpénzből fedezett üzemanyag- költségekkel. A fideszes városvezetés, a kétharmados Fidesz-többség viszont

a bruttó 43 millió forintos csepeli közpénzből vásárolt önkormányzati, „kincstári” gépkocsik közül Németh Szilárd polgármester részére egy Skoda Superb Combi 2.TDI, Borbély Lénárd általános alpolgármesternek és Morovik Attila szociális, oktatási ügyekért felelős  alpolgármesternek 1-1 Skoda Octavia Ambient 1,4 TSI  típusú  személygépkocsit, Ábel Attila kommunikációs ügyekért felelős alpolgármesternek Renault Cliót adott kizárólagos használatra. Ugyanez a többség rábólintott arra is, hogy a használat költségeit, a felmerülő adó- és járulékterheket Németh Szilárd esetében kilométer-korlátozás nélkül, Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila esetében évi 30.000, vagyis harmincezer kilométer erejéig közpénzből Csepel önkormányzata viselje.

Németh Szilárd örökbecsű nyilatkozata a Fidesz.hu - ról: „Minden politikusnak azt üzenjük, hogy ezeket a dolgokat nem lehet megtenni büntetlenül, mindenkinek el kell számolni azzal, amit tesz.” A csepeliek csak annyit fűznek hozzá: a nyilatkozó és a mameluk serege sem kivétel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr295014859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása