CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli Fidesz-hazugság az bizony nem vélemény, hanem hazugság

2013. január 18. 11:28 - csú

Ábel füllent-221.pngKorábban a Csepel újság is beszámolt róla, hogy a XXI. kerületi fideszes városvezetés egyik szócsövét, a Csepeli Hírmondót helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Törvényszék az MSZP csepeli szervezetének kezdeményezése  alapján.

A bíróság ítéletet mondott egy nyilvánvaló hazugságról, ami Ábel Attila fideszes alpolgármester és a Csepeli Hírmondó közös produkciója. A még nem jogerős ítéletet a nagyon tanulságos bírói indoklással együtt Szenteczky János, a csepeli szocialisták elnöke, önkormányzati frakciójának vezetője saját weblapján nyilvánosságra hozta, és INNEN LETÖLTHETŐ.

Az indoklásból külön csak azt a részt emeljük ki, amelyik kristálytiszta logikával világítja meg Ábel Attila és társai pofátlan hazudozásainak lényegét. A bíró a helyreigazítást elrendelő ítélet indoklásában többek között ezt írta:

Ítélet Hírmondó ellen részlet-1.PNG

"...az olyan sajtóközlemény valóságát is általában a sajtószerv köteles bizonyítani, amely híven közli más személy tényállítását nyilatkozatát, vagy átveszi  más szerv (sajtószerv) közleményét. Ennek indoka, hogy a Ptk. 78' § (2) bekezdése  alapján a jóhírnév  sérelme híresztelés útján is megvalósul. E körben a felelősség objektív"

Első közlő: SZENTECZKY JÁNOS - SZENTECZKY.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr175025095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása