CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki a tettes és ki írta a levelet?

2013. január 19. 07:50 - csú

Kérdőjeles-2_3.jpgKi írta az alábbi levélrészletet? 

"Minden erőfeszítésünk ellenére államosításra kerültek az iskoláink, s az állami intézményfenntartó központ vette át fenntartásukat. Az iskolai nevelés-oktatás állami irányítás alá került, az önkormányzat elveszítette a pedagógiai munkával kapcsolatos jogait, s mindössze az ingó és ingatlan vagyont működteti 2013 januárjától....Sajnálatos, hogy ez a fővárosi szinten is elismert, jól felépített, színes és színvonalas oktatási rendszer bizonytalan helyzetbe került. Bízom benne, hogy érezték: minden beruházásunk, fejlesztésünk, anyagi és erkölcsi elismerésünk a gyermekeket, Önöket és a pedagógiai munkát volt hivatva szolgálni...Csak remélni tudom, hogy Önök, gyermekeik és a pedagógusok nem lesznek vesztesei ennek az átalakításnak."

Könnyítésként eláruljuk, sajnos nem Németh Szilárd, Csepel jelenlegi fideszes polgármesterétől származnak a fenti, önkényesen kiragadott sorok. Legalább küzdött volna egykori kollégáiért, a csepeli pedagógusokért és főként a csepeli gyerekek, diákok érdekeiért, az iskolai hálózatért. De nem, ő önként (és dalolva?) adta át államosításra a csepeli iskolákat. Ő a tettes tettestársaival együtt. De ki írta a levelet? A helyes megfejtés és a teljes levél a folytatásban:

Dr. Tóth József polgármester levele a kerületi szülőkhöz

Tisztelt Szülők! A sajtóban gyakran olvasni hol elismerő, hol elmarasztaló éllel, hogy „Angyalföld küzd az intézményeiért”. Tiszta lelkiismerettel mondhatom, hogy mindent megtettünk azért, hogy iskolafenntartók maradhassunk.

  • Szeptember 6-án az iskolák további fenntartásáról szándéknyilatkozatot fogadott el a Képviselő-testület, melyet csatlakozási felhívással együtt elküldtünk a városok polgármestereinek.
  • Fenti előterjesztést többoldalas indoklással, megfontolást kérve és együttgondolkodást ajánlva megküldtük az emberi erőforrások miniszterének.
  • Országgyűlési képviselőként írásban megválaszolandó kérdés-listát nyújtottam be a miniszternek a köznevelési törvény és az átadás-átvétellel kapcsolatos törvénytervezet homályosan megfogalmazott előírásaira vonatkozóan.
  • Szóbeli hozzászólásokkal próbáltam pozitív irányba befolyásolni a döntéshozatalt.
  • Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a Képviselő-testület október 11-i döntéssel a köznevelési törvény önkormányzatiságot sértő rendelkezései ellen.

Minden erőfeszítésünk ellenére államosításra kerültek az iskoláink, s az állami intézményfenntartó központ vette át fenntartásukat. Az iskolai nevelés-oktatás állami irányítás alá került, az önkormányzat elveszítette a pedagógiai munkával kapcsolatos jogait, s mindössze az ingó és ingatlan vagyont működteti 2013 januárjától. 

A XIII. Kerületi Önkormányzat mindig szívügyének tekintette az iskolákban folyó pedagógiai munkát. Biztonságot, kiszámíthatóságot és optimális feltételeket teremtettünk a gyermekek, a szülők és a pedagógusok számára az infrastruktúra, az eszközellátottság és a humánerőforrás területén egyaránt. Sajnálatos, hogy ez a fővárosi szinten is elismert, jól felépített, színes és színvonalas oktatási rendszer bizonytalan helyzetbe került. Bízom benne, hogy érezték: minden beruházásunk, fejlesztésünk, anyagi és erkölcsi elismerésünk a gyermekeket, Önöket és a pedagógiai munkát volt hivatva szolgálni.
Eredményeinknek köszönhetően innovatív és kreatív, a nevelés-oktatás és a XIII. kerület iránt elkötelezett pedagógusokkal dolgozhattunk együtt a szülők megelégedésére. 

Csak remélni tudom, hogy Önök, gyermekeik és a pedagógusok nem lesznek vesztesei ennek az átalakításnak. Köszönöm a XIII. kerület és a gyermekek fejlődése érdekében végzett közös munkát, melyre a megváltozott körülmények között, de továbbra is számítunk. A jövő feladatainak megvalósításához alkotó együttműködést kívánok. 



Dr. Tóth József 
polgármester 

Forrás: BUDAPEST13.HU

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr825025203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása