CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Állítsák le a pénzszivattyút a csepeliek gyógyítása érdekében!

2013. február 11. 11:09 - csú

Stop221_4.jpgA megőrzött csepeli egészségügyi szolgálat fejlesztését követelik a szocialisták. Az MSZP Csepeli Szervezetének közleménye:

Az MSZP-frakció február 4-i kezdeményezését követően – hosszas huzavona, titkolózás után - február 11-én döntött úgy a csepeli önkormányzat fideszes többségű képviselő-testülete, hogy nem adja át állami tulajdonba, hanem megtartja az SZTK-t, hivatalos nevén „a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat által ellátott járóbeteg – szakellátási feladatokat.” A csepeli lakossággal együtt az MSZP frakció kezdeményezője, részese volt ennek a döntésnek, ezért üdvözli azt.

 A csepeli szocialisták ugyanakkor felhívják a fideszes városvezetés figyelmét: a XXI. kerületi egészségügyi intézményekből történő, 2010 óta tartó pénzkivonást 2013-ban meg kell állítani.

Már az idei költségvetésben jelentősen növelni kell a csepeli egészségügyi szolgálat önkormányzati támogatását. A költségvetés készítésénél az MSZP erre konkrét javaslatot fog készíteni úgy, hogy a 2012-es önkormányzati támogatás legalább 150 millió forinttal növekedjen. A városvezetők gondoskodjanak arról is, hogy tisztességes bért kapjanak a kerületi egészségügyi szolgálat dolgozói.

Ha az Orbán-kormány intézkedései miatt csökkentenék az Országos Egészségpénztár támogatását, akkor ennél az összegnél is nagyobb mértékű támogatást tartanak szükségesnek a szocialisták a csepeli lakosság egészségének megőrzése, a zavartalan gyógyító munka érdekében.

Forrás: csepelimszp.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr845074011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása