CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az MSZP központi megemlékezése Miskolcon

2013. március 15. 00:03 - csú

Március 15-2013.Miskolc.jpegAz MSZP elnöke szerint a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni, a szabadság nemcsak jogokat, de biztonságot és lehetőségeket is jelent, ugyanakkor egyre többen vannak, akiknek egyikből sem jut elég - mondta Mesterházy Attila Miskolcon, a szocialista párt március 15-i ünnepségén, csütörtökön. Részletek:

Az MSZP elnöke az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulóján úgy fogalmazott: március 15-e jóval több, mint a magyar történelem egyik legfelemelőbb eseményének emléknapja.
Mint mondta: "ilyenkor nemcsak emlékezünk a szabadság kivívására, hanem újból és újból ünnepeljük és megéljük magát a szabadságot is.
Ma " szabadságunkat egyrészről a gazdasági lecsúszás és a növekvő elszegényedés, másrészről a magyar demokrácia és a jogállam eltiprásának veszélye fenyegeti" - fogalmazott az MSZP elnöke a miskolci Kossuth szobornál, ahol a hideg ellenére több száz ember gyűlt össze.
Mesterházy Attila kijelentette: 165 évvel ezelőtt a szabadság híveinek szuronyokkal kellett szembenézniük, ugyanakkor ma az ellenfelek fegyvere a populizmus, a nacionalizmus, a megosztás és a félelem. A szocialista politikus úgy fogalmazott: 1848 azt üzeni a mának, hogy a szabadságot és a demokráciát nem elég kivívni, azért mindig küzdeni kell.
"Hát küzdeni fogunk, elszántan, keményen és állhatatosan" - tette hozzá, hangoztatva azt, hogy amíg van joguk a választásra, addig van esélyük a változtatásra.
Az MSZP elnöke kijelentette, hogy pártja megerősödött, és egy év múlva, a választások után újra megerősítik a demokráciát és Magyarországot.
Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a magyar nép fejlődést és szabadságot akar, igazságos, európai Magyarországot. (MTI, fotó vajda János)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr15135499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása