CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Titok, dohány, felvilág, alvilág

2013. április 26. 03:36 - csú

Titok-x_1.jpgVan olvasnivalója mostanság szépen a magyar valóság eseményei iránt érdeklődőnek. Ha esetleg már átesett a Laborc–Portiktalálkozók jegyzőkönyvén, akkor ráfordulhat a trafikpályázat nyerteseinek névsorára. A két dolognak semmi köze egymáshoz, véletlen csupán, hogy ami az egyikben hiányzik, csak az van a másikban: nevek. Ahogyan a kisatírozott nevekkel teli Portik-beszélgetés látlelete a magyar valóságnak, úgy a csak a trafikkal kistafírozott nyertesek nevét tartalmazó lista is az. Játszmák vannak és győztesek.

Az egyikben a csápjait a politikáig nyújtó alvilágot, a másikban a politika által kreálandó felvilágot láthatjuk. Helyesebben: láthatnánk, ha az egyikben nem lennének kisatírozva az igazi szereplők, a másikban pedig ne bújnának többnyire mások mögé a valódi nyertesek. Bármelyik listán is keresgélnénk az igazi neveket, csak egy dolgot tudhatunk róluk: mi nem vagyunk közöttük. Az alvilág és a felvilág győztesei között. Márpedig kicsi ország a miénk, aki sem ide, sem oda nem fér be, annak egyre nehezebb – laborcosan szólva – „felületet” találnia. A jegyzőkönyveket és a nyertesek listáját semmi sem köti össze, csak a titok, aminek a közelébe kerülünk, de nem látunk meg, és a dohány, amelyet látunk ugyan, de nem kerülünk a közelébe.

A félinformáció csak ahhoz ad elég muníciót, hogy ne elégedjünk meg ennyivel, és  igyekezzünk megkeresni a másik felét. Bár ha jobban belegondolunk, nem tudhatjuk, hogy jobban jártunk volna-e, ha folytatódnak a Laborc–Portik-találkozók, és nem porosodik a beszélgetésekről készült anyag a titkosszolgálatnál érdektelen információként. Mi is tudnánk mit kérdezni Portiktól. És vannak, akiknek módjuk is van erre.

Forrás: nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr545245650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása