CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Béremelés helyett fürödni hívják a csepeli pedagógusokat?

2013. május 23. 04:24 - csú

003-derü-strand-20130301.PNGMeghívót fújt be az ablakon a szél. Természetesen kerületünk nagy levelezője, Németh Szilárd fideszes polgármester küldte, május nyolcadiki dátummal. Nem nekem, hanem a pedagógus kolléganőknek, kollégáknak. A jó minőségű, fényes papíron készült meghívóban tájékoztatja a csepeli pedagógusokat, hogy idén „rendhagyó módon” szeretnék megünnepelni

közösen a pedagógus napot”.

Ezúttal „június 7-én, pénteken 14 és 20 óra között Önkormányzatunk színes és gazdag programmal köszönti, és látja vendégül…..a pedagógusokat, valamint azok családtagjait a Csepeli Strandon”. Lesz ott minden, mi szem szájnak ingere, fürdőzés, kalandpark, légvár, élő koncert, három neves előadóval. Hurrá! Tényleg újszerű, rendhagyó. Mégis van néhány megjegyzésem, illetve kérdésem, a levéllel kapcsolatban:

1) A pedagógusnapot egybe írjuk! Kicsit kínos, ha éppen a pedagógusokat, nyelvtanilag hibás mondatokkal hívják meg egy őket köszöntő rendezvényre. Még inkább az, ha a meghívó maga is pedagógus, sőt, általános iskolai igazgató volt valamikor. A polgármester úr az volt. Igaz, egy idő után otthagyta a szakmát, vagy a szakma hagyta ott őt, nem tudom, a lényeg: politikusnak állt. Lehet, hogy politikusként elfelejtette a pedagógusokat, no meg a helyesírást? Sok pedagógus ismerősöm szerint, igen. Mások úgy látják, hogy ennél többet is.

2) A stílus maga az ember! Egy rezsikommandós-parancsnok meg különösen. Nála az „…azok családtagjait…” mondatrész a szabadságharcos kifinomultság jele, míg a családtagok tiszteletteljesebb, mondjuk „kedves” megszólítása, parancsnoki beosztásában különösen elfogadhatatlan civil csökevény.

3) A szórakozás, a kalandpark, a légvár valószínűleg lehetőséget ad a részt vevő pedagógusoknak, hogy teljesen gondtalanul szórakozva, kirobbanó örömükben a légváron ugrálva, a kalandpark nehézségeit könnyedén leküzdve keressék a strandon a többször beígért életpálya modellt, a vele járó, három éve ígért béremeléssel együtt. Akik megtalálják, azok állítólag jutalmul egy kupont kapnak, magától a meghívótól. A kupont, 2014 őszén, Németh Szilárd győzelme esetén lehet majd beváltani, a valamikor megvalósuló béremelésre. Ezzel aztán már nyugodtan fürödhet mindenki a fideszes ígéretekkel teli nagymedencében.

006-Ollókezű-kisebb felirattal.pngA fedetlen medencéből kilépőket pedig egy, piros-fekete, honvédos strandköpennyel ajándékozza meg, a hasznos ruhadarab XXXXL-es méretében feszítő, vidáman nevetgélő, szórakozó csepeli polgármester. A rossz nyelvek szerint, az uszoda márciusi megnyitása óta le sem vette magáról. Az esti koncerten fellépő neves előadók meg fülbemászó dallamokkal fogják dicsőíteni a pedagógus társadalom felemelkedéséért ádáz harcot folytató kormányt. Lehet, hogy Palcsó Tomi is fellép, új számával, az Egy csepeli őstrafikos álmai-val? Tűzijátékról nem írt a meghívóban Németh úr. Az lesz a meglepetés? Állítólag 2-3 millióért, ami szinte haveri ár, már szépet lehet megrendelni. Lássák, a csepeli pedagógusok mit meg nem tesz értük Németh Szilárd! 

4)  Akkor most elmarad a korábbi pedagógusnapi ünnepség a Királyerdei Művelődési Házban? Elmarad a törzsgárdatagok köszöntése, a pedagógus elismerések, kitüntetések átadása, a gyerekek jól bevált ünnepi műsora? Vagy mégis megtartják? Csak titokban? Mint a Nagy Imre Általános Iskola „névadó” ünnepségét? Nem tudom. Azt viszont tudom, pedagógus ismerőseimtől, hogy mindig örömmel készültek a művelődési házban megrendezett pedagógusnapi ünnepi műsorra. Azt is tudomásul vették, hogy Németh Szilárd sosem tisztelte meg őket jelenlétükkel. Sokuknak nem is hiányzott.  Helyettesének színvonaltalan, rosszul előadott köszöntő beszédeit azonban nehezebben viselték el. 

A szél által befújt levél tartalmával és faragatlan stílusával kapcsolatos véleményem ellenére, egy csepeliként, tisztelettel és megbecsüléssel köszöntöm a csepeli pedagógusokat. Remélem, a polgármesteri meghívó keltette rossz érzések ellenére, sokan elmennek a helyi ünnepségekre és sokan kapnak majd – megérdemelten –, különböző elismeréseket. Megérdemlik, hogy, legalább pedagógusnapon, méltó módon köszöntsük Őket!

V O X

Íme a meghívó, amit a májusi szél fújt be a szerkesztőségünkbepedagógusnap.png

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr605313489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bögre56 2013.05.23. 17:54:34

VOX írásával maximálisan egyetértek. Mi csepeli pedagógusok mindig szívesen mentünk el a Királyerdei Müv. Házba, ahol meghitt hangulatban, színvonalas műsort nézve méltó módon ünnepelhettük a pedagógusnapot. Sokan vagyunk, akik nem kérünk a "pancsolós" ünnepből és valóban még azt sem tudjuk, hogy elismerések lesznek-e és ha igen, akkor azokat vajon a medencében kell-e átvenni? Egy ilyen program sokkal inkább illet volna gyereknapra, ahova biztosan szívesen elvitte volna sok pedagógus a gyermekét, unokáját!
süti beállítások módosítása