CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mesterházy Bajnainak: üdvözlünk a fedélzeten, Gordon!

2013. június 16. 04:08 - csú

Mesterházy Attila_1.PNGAz MSZP nem reagált a volt miniszterelnök beszédére, de eljuttatta a Vasárnapi Hírekhez Mesterházy Attila  blogbejegyzését. „Üdvözlünk a fedélzeten, Gordon!” – így kezdődik az Ideje belevágni című írás, amely még Bajnai beszéde előtt elkészült. A szocialista párt elnöke azt írta: ők már fél éve tárgyalásra készen várnak minden olyan demokratikus erőt, amely az Orbán-rendszer leváltásáért küzd és az emberek érdekében hajlandó az összefogásra. Bár „számos párttal és civil szervezettel” már egyeztettek, „Gordon pártjával” még nem, de ez nem rajtuk múlt. „Az így elvesztett idő nem hozható vissza, de többé nem ajándékozhatunk a Fidesznek heteket, hónapokat. Az ellenzéknek át kell vennie a kezdeményezést. Ennek alapfeltétele, hogy mindenki csatlakozzon a már elkezdett tárgyalásokhoz” – fogalmazott. A pártelnök „büszkén” emlékeztetett arra, hogy az MSZP „a teljes kormányzati spektrumot lefedő programcsomaggal rendelkezik”, amelyet kész megvitatni a partnerekkel, és amelynek pontjai mellett „jó pár párt és mozgalom sorakozott már fel”. Ettől még persze nyitottak az újabb szervezetek javaslataira is.

Mesterházy külön megemlítette az ügynökakták nyilvánosságát és a korrupcióellenes intézkedéseket mint „nyitott kapukat”, melyeket Bajnaiék döngetnek. A szocialista politikus a legfontosabbnak a szegénység elleni küzdelmet, a gazdasági növekedés beindítását, a kis- és középvállalkozások versenyhelyzetének javítását, a valódi munkahelyek létrehozását nevezte, továbbá közölte: radikálisan javítani kell a nők és a nyugdíjasok, illetve az oktatás és az egészségügy helyzetén. „Ezen áll vagy bukik Magyarország sorsa. Mindent egybevetve úgy látom, hogy a szakpolitikák nagy többségében hamar meg tudunk majd állapodni” – írta.

Azt viszont határozottan kijelentette, hogy „eszükbe nem jut” restaurálni a 2010 előtti állapotokat, hiszen pont ennek elkerülését célozta meg az MSZP sokarcú megújulása. „Azzal tehát szembe kell néznünk, hogy nyilván lesznek komoly vitáink” – írta Mesterházy, aki példákkal folytatta: az MSZP új alkotmányt akar, háromkulcsos adórendszert és ingyenes felsőoktatást.

A pártelnök továbbra is egyetért Bajnaival abban, hogy a lényeg az, miként tudnak a legtöbb szavazóhoz eljutni és minél több képviselői helyre váltani a közösen megszerzett voksokat. „Ez nem személyes ügy, hanem közös felelősség”, melyben szerepe van a jelöltek személyének. „Jól ismerjük egymást. Van miről tárgyalnunk. Megalapozott a remény, hogy ha végre tárgyalni kezdünk, gyorsan és eredményesen zárhassuk le a folyamatot. Mi itt vagyunk. Erre vártunk. Ideje belefogni. Ideje összefogni. Magyarország megérdemli a változást” – zárta szavait Mesterházy Attila. (Vasárnapi Hírek)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr185363489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása