CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeliek több évtizedes munkáját lebecsülő szemérmetlen hazugság!

2013. július 09. 04:24 - csú

000-1-NSZ-156.pngEnyhén szólva visszatetsző az  EU-s  források  felhasználásával kérkednie annak a polgármesternek, aki tavaly  októberben az önkormányzat honlapján (!) az  unióellenes, „Nem  leszünk gyarmat”, „Elég volt az adósrabszolgaságból” és hasonló feliratú molinókkal vonuló Békemenetre invitálta a csepeli lakosokat.

Nemrég önkormányzati küldeményt kaptak a csepeli polgárok.

A „Tc. Csepeli Polgárok” címmel ellátott borítékban három levelet is találtunk: az egyik tájékoztat arról, hogy „Elkészült Csepel  korszerű csatornahálózata!”, a második meghív együtt ünnepelni a szennyvízcsatornázás befejezését, míg a harmadikban a főpolgármester és a csepeli polgármester megköszöni a csepelieknek, hogy a „beruházás megvalósítását  támogatták!” Ez utóbbiban  szerepel:

„Uniós forrásokkal, fővárosi támogatással az utóbbi években több beruházás valósult meg a XXI. kerületben, mint az elmúlt évtizedekben összesen.”

Utánanéztünk az állításnak, és számoltunk: ez így, ebben a formában a csepeliek több évtizedes munkáját lebecsülő szemérmetlen hazugság! Íme:

Cáfolatként idézünk a csepelujsag.blog.hu május 27-én megjelent cikkéből.

Az  előző  önkormányzat  által  2000–2010 között megvalósított csepeli beruházások: új védőnői tanácsadó épület építése (14,5 M Ft); új mentőállomás   felépítése (40 M Ft); oktatási és kulturális intézmények (Mátyás Király Általános Iskola, Eötvös József Általános Iskola, Nagy Imre ÁMK); a szakrendelő újjáépítése és műszerfejlesztése (2,183 Mrd Ft); a Csepeli Gyermekorvosi  Centrum felépítése (270 M Ft); a Vénusz utcai orvosi rendelő akadálymentesítése (15 M Ft); az ÁMK, a Móra Ferenc Általános Iskola stb. felújítása (2,85 Mrd Ft); az Áruház tér teljes és a Szent Imre tér részleges felújítása (106 M Ft); a lakó- és pihenőövezetek felújítása 4 helyszínen (422 M Ft); 116 ön- kormányzati lakás megépítése állami és ön- kormányzati pénzből a II. Rákóczi Ferenc úton; játszóterek felújítása 40 helyszínen; 23,7 km szennyvízcsatorna megépítése; tér- figyelő rendszer kiépítése (73 M Ft); jelzőlámpa-rendszer kiépítése 6 helyszínen; 2131 db parkoló megépítése; 34,3 km szilárd útburkolat és 72,3 km járda megépítése; a kerületi panelprogram és kéményjavítási program elindítása (591 M Ft). A fenti időszakban elnyert pályázati forrás összesen több mint 3, 3 Mrd Ft volt!

Nem mellesleg az Ady Endre úti kerékpár- út megvalósításáról 2009-ben, még a szocialista városvezetés idején döntött a csepeli képviselő-testület. A szennyvízcsatornázási programot szintén az előző önkormányzati vezetés készítette elő. ,,Civilizált” demokráciákban magától értetődik, hogy az egymást váltó kormányok, önkormányzatok folytatják és sikeresen befejezik elődeik megkezdett projektjeit. Ahogy az is természetes, hogy az eredményt nem saját sikerüknek könyvelik el, tagadva politikai ellenfeleik produktumait.

Amellett, hogy nem becsüljük le az előző önkormányzati vezetés által előkészített szennyvíz-csatornázási program megvalósításának jelentőségét, azt javasoljuk, hogy ünneplés helyett a következő feladatokra koncentráljunk. Például arra, hogy hiányzik a most csatornázott utcákon a szilárd útburkolat, megoldatlan a csapadékvíz-elvezetés, ezért nemrég ismét járhatatlanná vált sok csepeli utca, a családi házas övezetek kertjeit, pincéit pedig elöntötte az első nagyobb eső... (HÍRKOMP)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255394109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása