CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gátlástalan Fidesz-hazudozók már a csepeli diákokat sem kímélik

2013. július 12. 05:59 - csú

002-NSZ-indián-269_1.pngHatalmas költségeket fordít az Orbán-kormány a rezsicsökkentés területén hozott döntéseinek népszerűsítésére, elfogadottságának bizonyítására, az emberek, a családok érdekében végzett zseniális, a világon egyedülálló munkájának reklámjára. Hónapok óta gyűjtik az aláírásokat, most már fizetett diákok járják például a csepeli lakásokat, az aláírások számának mindenáron való növelése érdekében. Napilapokban és egyéb fórumokon hirdetik, hogy az Európai Unióban csak egyedül Magyarországon csökkentik a rezsit – a magyar nép nagyszerű kormányának, pártjának köszönhetően. Magyarország tehát jól teljesít. Már többször foglalkoztunk a témával, most – egyik olvasónk javaslata alapján –, csak egy aspektusával foglalkozunk: igaz-e, hogy csak hazánkban csökkentik a rezsiköltségeket.

Néhány, a kormány hazugságát cáfoló tény, az energiagorilla.blog.hu alapján:

> Spanyolországban az áram ára áprilistól 6,62 %-kal csökkent. A gáz árát befagyasztották;

> Hollandiában január 1-től a három legnagyobb energiacég, önkéntesen csökkentette a lakossági árakat. A három nagy cég egyikének, az Eneconak a véleménye szerint az olcsóbb gáz, éves szinten mintegy 80 euró megtakarítást jelent a háztartásoknak;

> Belgiumban a legszegényebbek részére a gáz és a villany árát korlátozzák. A szolgáltatók jövedelem kiesését egy állami alap fedezi, néhány tízezer euró értékben;

> Olaszországban az energiahivatal április 1-től, csökkentette az árait: a gáz 4,2 %-kal, az áram 1 %-kal lett olcsóbb;

> Brazíliában a villany ára januártól 20 %-kal csökkent;

> Lengyelországban a négy állami irányítású lakossági áramszolgáltató július elsejétől 3,9-4,6 %-kal csökkentette árait.

A fenti tények nemcsak azt cáfolják, hogy a rezsicsökkentés csak a magyar kormány csodafegyvere, áttételesen azt is bizonyítják, hogy az Európai Unió, ahogy más államokban, úgy nálunk sem írta elő a rezsicsökkentés megszüntetését.

Természetesen tudjuk, hogy a rezsicsökkentési kommandó-parancsnokot, a kormányt és a Fidesz vezéreit ez egyáltalán nem érdekli. Oda sem figyelnek azokra a tényekre, amelyek sorra cáfolják állításaikat. Mert akik ismerik a valóságot, és politikai hovatartozásuktól függetlenül ragaszkodnak hozzá, „azok a rezsicsökkentés ellenfelei”, és csak ellenségek, esetleg hazaárulók lehetnek, akiktől „meg kell védeni a rezsicsökkentést”. És ők megvédik! Függetlenül attól, hogy sehol egy ellenség. Egy a lényeg: növekedjék a Kubatov-lista, mert a választásokon szükségük lesz rá.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr705400452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása