CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Szabó Szabolcs: Márpedig győzni fogunk!

2013. július 28. 04:44 - csú

Szabó Szabolcs.jpg(Egy csepeli ellenzéki gondolatai Horváth Gyula blogbejegyzése kapcsán)

Az utóbbi hónapokban nagyon sokat hallottunk már arról, hogy az összefogásnak miként és hogyan kellene megvalósulni. Sokan már a tavasz folyamán is kifejtették véleményüket arról, hogy rég késésben vagyunk, és nem tudjuk majd leváltani a Kormányt. Én mindig igyekeztem felhívni a figyelmet arra, hogy a választások 2014 májusában lesznek! Nem vagyunk elkésve semmivel.

Mi a magunk részéről mindig is azt hangsúlyoztuk, hogy összefogással lehet csak leváltani az Orbán-Simicska rezsimet. A végre hivatalosan is bejegyzett Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület keretében is ezt hangsúlyoztuk, és maga az Együtt 2014 is ebből a célból jött létre. Az eredeti koncepciónk sajnos nem aratott osztatlan sikert az ellenzéki oldalon, így kénytelenek voltunk saját pártot és szövetségesi rendszert alapítani. Most már azonban nem csak elképzelésünk és programunk, hanem országos szervezetünk is van.

Az Együtt 2014 – PM Szövetség kifejezetten azzal a céllal vágott neki a tárgyalásoknak, hogy a 2014-es választások után teljesen új kormányzati stílust és gyakorlatot valósítson meg Magyarországon. A mi célunk nem pusztán az, hogy az Orbán-Simicska rezsim eltűnjön, és jöjjön helyette egy másik. Határozott meggyőződésem, hogy csak ilyen hozzáállással tudjuk azt a kb. 2-2,5 millió választót magunk mögé állítani, akik révén sikeresek lehetünk. Nem lehet úgy tennünk, mintha 2010-ig minden rendben ment volna, majd azt követően minden rosszra fordult. Ezen kívül nagyon fontos az, amint azt te is írod, hogy ne csak a másik oldal kritikájáról szóljon a kampány, hanem valódi és megvalósítható programot is nyújtsunk. A mi programunk voltaképpen elkészült, a múlt héten megkötött megállapodás pedig megfelelő hivatkozási alapot fog nyújtani ahhoz, hogy ne menjünk bele felelőtlen és megvalósíthatatlan ígérgetésekbe az ellenzéki oldalon, hanem józan megfontolások mentén, őszintén kampányoljunk.

Azt írod bejegyzésedben, hogy a hiteles szervezeteket kiszorították az együttműködésből. Én azt gondolom, hogy mi (az Együtt 2014 – PM Szövetség) hitelesen képviseljük a választók többségének akaratát, a baloldali szavazóktól kezdve a liberálisokon át egészen a mérsékelt konzervatívokig. Feltételezem, hogy az MSZP vezetői és szimpatizánsai is hitelesnek tartják saját pártjukat. Bár az tárgyalásokon jómagam nem ültem ott, de a hozzám eljutott információk egyértelműek: az összefogásban minden demokratikusan gondolkozó pártnak helye van, és helye is lesz. Nem gondolom azt, hogy ebből például a DK, a Liberálisok, a SZEMA stb. ki lesz szorítva. Véleményem szerint már az a tény garantálja a győzelmünket, hogy közösen vagy koordináltan, de egy jelöltet fogunk állítani az egyéni választókerületekben! Biztos vagyok abban, hogy a jelöltek között ott lesznek ezen szervezetek tagjai is.

A közbeszédben folyton visszatérő kérdés a kormányváltó hangulat fokozása, ezzel párhuzamosan pedig a keményen megfogalmazott üzenetek hiánya. Ezzel kapcsolatban továbbra is csak azt tudom mondani: a választások 2014-ben lesznek. Ha most tüzeljük fel az embereket, akkor miként tartjuk fent ezt az állapotot a következő 10 hónapban? Minden kampánynak van dinamikája, és mindig az utolsó néhány hét a döntő. Ráadásul mi határozottan azon a véleményen vagyunk, hogy nem lehet ugyanazokat a kampányeszközöket használni a Fidesszel szemben, ami ő maga használ. Egyrészt abban jobbak, másrészt ily módon csak a hideg polgárháborús helyzet fenntartásához járulnánk hozzá. A mi dolgunk az ebben a terminusban, hogy a programunkat egyszerűen és érthetően magyarázzuk el az embereknek (miként indítjuk be a gazdasági növekedést, hogyan változtatjuk meg az adórendszert, mit fogunk kezdeni a felsőoktatás és az egészségügy újjáépítésének érdekében, miként hozunk létre működőképes közoktatási rendszert, hogyan alakítunk ki elfogadható minőségű szociális védőhálót a szegénység fokozódásának elkerülésére stb.). Programot márpedig nem lehet harcos retorikával hirdetni. Azt csak józan és megfontolt stílusban lehet közvetíteni. Ezért kellenek olyan emberek, akik szakemberként hitelesek a választók szemében. Ezért választottuk a saját szövetségi rendszerünk vezetőjének Bajnai Gordont.

Együtt győzni fogunk! Csepelen is együtt fogunk győzni!

Szabó Szabolcs

vk. elnök, Együtt 2014

https://www.facebook.com/szaboszabolcs.e2014 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr45425761

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.29. 09:26:10

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása