CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Életfogytiglan a romagyilkosságok három vádlottjának

2013. augusztus 06. 11:07 - csú

JusticiaOK-156_3.pngKedden hirdettek elsőfokú ítéletet a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, fegyveres, Molotov-koktélos támadások ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott tényleges életfogytiglani büntetést kapott, míg a negyedrendű vádlott bűnsegédként találtatott bűnösnek, őt 13 évre ítélte a bíróság, előbb feltételesen szabadságra nem bocsátható. Az ítélethirdetést nagy érdeklődés övezte, többen az áldozatok képével a pólóikon demonstráltak a rasszizmus ellen. A négy vádlott 2008 júliusában Galgagyörkön, augusztusban Piricsén, szeptemberben Nyíradonyban és Tarnabodon, novemberben Nagycsécsen, decemberben Alsózsolcán, majd 2009. februárban Tatárszentgyörgyön, áprilisban Tiszalökön, augusztusban pedig Kislétán támadt fegyverekkel és gyújtópalackokkal romákra – olvasható a vádiratban. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben azok felgyújtott házukból menekültek. A vádlottak mindvégig ártatlanságukat hangoztatták. (HVG.HU)

További hírek az ítélethírdetésről ITT

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr105447307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2013.08.07. 07:31:00

Valahol azt olvastam, hogy a tárgyaláson némely alakok "Hősök" feliratú pólóban jelentek meg. Érdekelne, hogy milyen szempontok alapján lehet hősöknek nevezni az égő házból gyerekeiket mentő fegyvertelen emberek lesből való lelövőket. Ha ezek hősök, akkor minek nevezzem Kőszeg védőit, Buda visszafoglalóit, '56-ban a szovjet tankokkal szembeszálló magyarokat?
süti beállítások módosítása