CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hogyan zülleszti le Csepelt a hazudozó fideszes városvezetés?

2013. augusztus 07. 05:55 - csú

Horváth Gyuszi-5-156_3.png

A Munkásotthon, megfojtása, kivéreztetése. A Kossuth technikum a polgármesterrel szemben a létéért küzd. Az átköltöztetett okmányiroda ügyintézésre és munkára alkalmatlan. Háborgó lakosság, kimerült biztonsági őrök, működésképtelen térfigyelők, megfigyelő, gumibotos közterület-felügyelők. Balesetveszély az orvosi rendelőben. Takarítók eszköz nélkül. Nincs pénz tisztító eszközre. Rengeteget költenek az igazgatókra, ha valakinek a valakije. Bizalmatlanságot, félelmet gerjesztenek minden szinten a Szent Imre téri "terror házából". A félelem gerjesztői félnek a legjobban. Megbüntetett napkohó. Csepeliek növekvő eladósodása. Soha nem látott méretű szegénység....

Horváth Gyula Takarékosan című írását olvasóink figyelmébe ajánljuk:

A "fülkeforradalom" csepeli vezetői nagy monológokban értekeznek arról, hogy uralkodásuk időszakában kétmilliárd forint megtakarítását érték el. Ezt az összeget, néha az egész ciklusra, néha meg egy évre értik. Attól függően, hogy milyen ing van rajtuk, és milyen nagyot akarnak éppen mondani!

Mivel a képviselő-testületi üléseket a "gittegylet" szintjére süllyesztették, (arra sem felkészülni, sem érdemben hozzászólni nem lehet) így a kollektív bölcsesség elve még nyomokban sem érvényesül.
Ezért a tekintélyelvű, autoriter ajnározás helyett, a tapasztalatokra épülő tények vizsgálata célszerű.
A mai vezetés jelen gyakorlata azt látszik bizonyítani, hogy egyrészt nagyon közeli rokonságban van a rákosista gyakorlatnak a "a múltat végkép eltörölni" törekvésével, másrészt, szimbólumrendszerében az országot nyomorba döntő, a szélsőjobb radikalizmusára hajazó nosztalgiával.
A tapasztalat azt mutatja: ami (vagy aki) Csepelen az elmúlt húsz, vagy negyven év "terméke" az megsemmisítendő rossz. Ennek alapján mentek neki kerületünk lakossága által évtizedek alatt megszerzett és megépített konstrukcióknak.

Megszüntetésre kárhoztatják Csepelen a kultúra és oktatás emblematikus intézményeit.
A Munkásotthon "megfojtása, kivéreztetése" az önkormányzat részéről folyamatban van. A Kossuth Technikum, amelyik rengeteg helyi ember képzését és felemelkedését biztosította és az ország műszaki képzésének egyik fellegvára volt, most a polgármester ellenében, a puszta megmaradásáért küzd.

Elképesztő, hogy az okmányiroda korábban átépített (klimatizált, esztétikus, ergonómiailag is korszerűen kialakított) munkahelyeit átköltöztették egy olyan helyre, ami alkalmatlan a munkavégzésre. Ahol a tisztviselők dolgozni, az állampolgárok, meg ügyet intézni, nem tudnak. A folyosókon, nyáron ájuldoznak, télen fagyoskodnak, veszekednek az emberek a zsúfoltságban és a levegőtlenségben. Sem felkészülési, sem korszerű higiéniai lehetőség nem áll rendelkezésükre, az oktalan, spórolás miatt. Most (a hírek szerint) ezért készülnek drága pénzen helyiségekhez jutni a Csepel Plázában. Az előző (régen e célra épített hely) pedig nyáron hűtve, télen fűtve tátong a kihasználatlanságtól.

A háborgó lakosság indulatának fékezésére, több őrt alkalmaznak, akik kimerültségükben durva, erőszakos hangnemet alkalmaznak azokkal szemben, akiknek az adójukból kapják a jövedelmüket. Persze nem elsősorban ők a hibásak, mert egy feszült, egészségtelen légkörben, pár százezer forintért azt várják tőlük, ami lehetetlen. Azt, hogy fojtsák el az elégedetlenséget, akadályozzák meg, hogy az ügyeket intézők panaszaikkal eljussanak a vezetőhöz.
Így nincs panasz, és ha nincs panasz, akkor nincs ügy se! Ez az uralkodó Fidesz-módszer!

Az Európai színvonalú szakorvosi rendelőben a betegirányítók előtt kotyognak a járólapok. Azért, mert már régen elengedte a ragasztó! Hozzáértő, gondos gazda, már kicseréltette volna, hogy ne terjedjen tovább, és megakadályozza a balesetveszélyt és a nagy költségű munkákat. A falak is tisztasági festést igényelnének, a padozat, bútorzat meg alapos mosást. Azért, mert egy egészségi intézménynek vannak erre szabályai. Igaz, szabályai vannak, de a takarítóknak elegendő eszközeik, vegyszereik nincsenek!

A drága és korszerű berendezések alkatrész, vagy a személyzet hiánya miatt kapacitásának töredékében sem működnek. Így a hiányos karbantartás és hozzá nem értő szervezés következtében idő előtt tönkremennek a klímák, lerobbannak az amúgy is kiöregedett, elavult számítógépek. Szakképzett vezetőre és tervszerű karbantartásra, felújításra lenne szükséges mindenhol, mert a lelakottság, elhanyagoltság jelei mutatkoznak a kívülről még mutatós épületen.
De nincs erre pénz!
Igazgatókra, van! De csak akkor, ha valakinek a valakije. Akkor bizonyítvány, hozzáértés se kell!

Ők "bátran" vállalják, hogy a beteg kitöri a nyakát, fertőzést kap, vagy a késlekedő, vizsgálat, szűrés miatt visszafordíthatatlanná válik a betegsége. A hozzá nem értőktől nem elvárható, hogy felfogja késlekedései következményeit!

Félnek! Minden szinten rettegnek, hogy kiesnek a kedvezményezeti kőrből. A szakrendelő sok ajtajára ki van írva, hogy a "rendelés megszűnt"! (Gondolom, szintén a spórolás miatt.) Neves orvosokat küldtek el, fontos szakrendeléseket szüntettek meg. Az oly erősen reklámozott szűrővizsgálatokat a spórolás miatt visszafejlesztették. A rendelőben, csak hosszú hónapokra előjegyzett vizsgálatokat vállalnak az embertelen szervezés, és a megszorítások következtében.

A szakrendeléseken is bevezették a bejelentkezéses rendszert. Ennek értelmében a betegnek, már egy jó héttel a betegsége előtt jelentkeznie kéne a csepeli szakrendelések valamelyikére, ha idejében ellátást szeretne.(Ez szomorú irónia, de sajnos Csepelen tény!) Az ok, az eszetlen spórolás, ami a szigeten élő, de máshol lakók elijesztését kéne, hogy szolgálja!

Amíg az orvosok a régi módszerben egy rendelés alatt akár 80 beteget is elláttak, addig a "feljavított takarékossággal" 40-et se! Bágyadtság, lehangoltság, fájdalom a folyosókon, idegesség és lelkiismeret furdalás a rendelőkben.

A gyermekrendelő tetején lévő "napkohó" (valószínűleg azért mert annak idején Podolák György által került Csepelre) a hozzá nem értés miatt dolgavégezetlenül lógatja az orrát ahelyett, hogy a nagy melegben termelne!

A drága pénzen kiépített, és a hozzá fűzött reményeket tényekkel alátámasztó térfigyelő rendszert, (valószínűleg azért, mert "bolsevik trükknek" tartják) nem üzemeltetik.

A rendőrségen kialakított és a szolgálaton kívüli járőröknek plusz jövedelmet biztosító rendszerét megszüntették. A bűnözők akadálytalanul működhetnek a kerületben, mert nem kíváncsiak rájuk az illetékesek. Tevékenységük a kamerák rendszerből való kivonása miatt, jórészt elzárt a kerületi rendőrök előtt! Közterület-felügyelő viszont van bőven! A szent Imre téri bokrok között ép úgy megtalálhatók, mint a szakorvosi rendelő előtti rekettyésben. "Kerül, amibe kerül, éjjel nappal, mert így a legdrágább!"

Talán félnek, ezért legújabban gumibottal "ékesítették" fel őket "gazdáik"! (Vajon kik ellen?)
A választott vezetők is félnek (lehet, hogy joggal, a népharagtól) mert kétszeres beléptető rendszert, biztonsági őrcsapatot és kamerákat építtettek a "terror házának" csúfolt hivatalba, saját védelmükre. Pedig többségében nincsenek is Csepelen!

A fent leírtak, csak töredékei azoknak a bajoknak, amik Csepelen tapasztalhatók.
A legnagyobb baj azonban mégsem a konkrét ügyeknél, hanem az oktalan, hibás szemléletnél észlelhetők. Kerületünkben a fent említett viszonyok közepette, az élet minden területén bizalmatlanság észlelhető.

Leállt a fejlesztés, mérhetetlenül nőtt az eladósodás, csökkent a fogyasztás, sosem látott méretű a szegénység. Ahol pedig nincs fogyasztás, nincs beruházás, haldoklik a kultúra ott megállíthatatlan a menetelés az elnyomorodás, a szlömösödés felé. Egy település prosperitását nem a nagyképű ad hoc döntések látszólagossága, hanem egy kiszámítható, koncepciózus vezetés körültekintő munkája alapozhatja csak meg.

Új elképzelés, más törvényi, rendeleti környezet teremtheti majd meg, Csepel átfogó és mindenre, és mindenkire kiterjedő fejlődését.

Forrás: Horváth Gyula blogja

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr265444437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báthory Ödönke 2013.08.07. 14:29:55

Tegnap én már működve láttam a "Napkohót". Okmányra hál'stennek nem lesz szükségem várhatóan másfél évig. Viszont vannak új utcaneveink, új zászló és címer, országzászló, és egy rahedli székelyzászló is. Csupa fontos dolog. Semminek nem tudtok örülni?

stüncike 2013.08.10. 16:37:37

Én csak azt nem értem, hogy a Csepeliek polgármestere az elmúlt 50 évben mindi normális volt. Kivéve a jelenlegit. Ja és volt még egy a rendszerváltás idején Bölcskey György nevezetű, aki ehhez hasonlóan jellemtelen volt. Ő volt aki a Csepeli Sportpályán engedély nélkül felépittette a cukrászdáját, s kiskirályként intézte a dolgokat. Remélem nem lesz több hozzájuk hasonló, mert ez a kettő bőven elég volt.
süti beállítások módosítása