CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Korlátolt korlátozók

2013. augusztus 10. 11:14 - csú

Ózdi víz-20130810.PNGAz ózdi polgármester a nyilvánosság előtt napok óta össze-vissza beszél a városi vízhelyzetről, de ennek vélhetően nem az az oka, hogy a hőség megzavarta a fejét, hanem az, hogy Fürjes Pál az övéi szemében kemény fiúnak akart látszani, és be akarta bizonyítani: képes lesz kezelni a botrányt.

Most már kijelenthetjük, hogy nem volt képes.

Hétfő délelőtt – a Nyakó István szocialista képviselővel folytatott megbeszélése után – még a rugalmas városvezetőt alakította. A Népszabadság kérdésére, miszerint Nyakó javaslatai közül mi volt az, amit elfogadhatónak tart, Fürjes azt mondta (erről hangfelvétel van): „Vizsgáljuk meg a kritikus pontokat, és a kánikulára való tekintettel nézzük meg, hogy közülük hol tudunk visszaállítani, még ha ideiglenesen is.” A polgármester talán taktikázni akart, hiszen ekkor már tudta, hogy a Városháza előtt tüntetés készül.

Ám amikor a szervezők lefújták a demonstrációt, Fürjes gyorsan meghazudtolta saját magát, és közölte a sajtóval, hogy nem függesztik föl a vízkorlátozást.

Ekkor már a kemény fiú beszélt belőle: nem, ő nem fog engedni a vízpazarló cigányoknak, nem, ő nem hajlik egy szocialista szavára. Szerdára még nagyobbra duzzadt a botrány, kiderült, hogy Ózdon újra ellenzéki megmozdulás készül, ráadásul Pintér belügyminiszter is megüzente, hogy nyissák meg a kutakat, s mit ad isten: Fürjes erre megint kijelentette, hogy átmenetileg föloldják a korlátozást. A történet egyetlen nyertese az a névtelen, jómódú tolvaj, aki a Google Street View felvételén láthatóan locsolócsövet kötött a közkútra. A Fidesz részéről ócska politikai színjátékot láthattunk, aminek megint a legszegényebbek itták meg a keserű levét: igaz, azt nem szűkítve, nem is korlátozva, hanem nagyon is bőségesen.

Forrás: Népszabadság – Ötödik hasáb: Keserű

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr565454717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása