CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dől a jutalom az állami cégeknél

2013. augusztus 15. 05:25 - csú

Pénzcsap-147_3.pngFejenként több százezer forint jutalmat fizettek ki a 2010-es kormányváltás óta az állami nagyvállalatok vezetőinek és dolgozóinak.

A 444.hu által kikért adatokból kiderül, hogy a legtöbb prémiumot, 13 millió forintot 2010-ben a Magyar Posta akkori vezérigazgatója, Borosné Szűcs Katalin vehette fel, míg tavaly Schmidt Pál vezérigazgató 12 millióval lett gazdagabb. A Borsod Volán vezére, Sárkozy György 2011-ben 9 milliós pluszpénzt vitt haza.

A Fidesz ellenzéki pártként gyakorta szólalt fel a milliós kifizetések ellen. Orbán Viktor kormányfő még 2012-ben is kritizálta az előző kabinetet, amiért arcátlan végkielégítéseket és prémiumokat fizettek ki állami alkalmazottaiknak, s arról beszélt, hogy még történnek ilyen-olyan kísérletek, amelyeket rendre le kell törni.

Ennek ellenére a MÁV-nál 3,5 milliárd, a Magyar Postánál 1,8 milliárd, a Borsod Volánnál 635 millió, a Tisza Volánnál 155 millió, a Magyar Turizmus Zrt.-nél 150 millió, míg a Bányavagyon Hasznosítónál 85 millió forintot, összességben 6,4 milliárdot fizettek ki az elmúlt három évben. A lista utolsó cégénél a legmagasabb az egy főre jutó kifizetés, 965 ezer forint, míg a MÁV-nál ez átlagban 68 ezer. A Magyar Fejlesztési Bank nem volt hajlandó kiadni adatokat a cégnél kifizetett jutalmakról.

Lapunk kérdezte a kabinetet, nem értékeli-e úgy, hogy ellentétes a kormány korábbi álláspontjával. – A fejlesztési tárca a korábbihoz képest átlátható módon figyelemmel kíséri a szakmailag indokolt és arányos juttatások kifizetésének rendszerét – fogalmazott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Foprrás: Blikk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr245458862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása